Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

07 Nisan 2009

Evde KUMPİR keyfi...

.
IMG_2985

IMG_2973

Baton kek kalıbında kumpir olur mu..? Olur tabiii :) Günlerden pazarsa ,yoğun mesailerle dolu bir hafta içi sonrası üstelik... Bütün günü pijamalarla ,salaş bir halde ,sessiz sakin bir biçimde evde geçirmek istiyorsanız ,tüm bunların yanında canınız birde kumpir çektiyseee ;saç baş ,giyinmek ,dışarı çıkmak ,araba kullanmak ,trafiğe dalmak ,insan seline karışmak çook ama çok zor geliyorsa... Öyle bir olur kiiii :)

İşte böyle bir günde ,pişme süresiyle birlikte yaklaşık 40 dakikada hazırladığım kumpir ,orjinalini aratmadı hiç... Üstelik sevdiğim ,bildiğim ve güvendiğim malzemeler kullandığımdan daha bir keyifle tükettiğimi de söyleyebilirim. Yeme şerefine ulaşanlar da aynı düşünce içerisinde olduklarını belirttiler... Üzerinin ve kalıba temas eden yerlerin nar gibi kızarmış olması ,kumpire ayrı bir lezzet kattı. Kullandığım kalıp teflon olduğundan ,kumpiri kalıptan çıkarıp servis yapmak da çok kolay oldu. Pişme süresi de oldukça kısa ,öyle uzuuun uzun fırın çalıştırmaya da gerek kalmıyor. Sürekli uygulayacağım bir tarif olduğunu belirtmeliyim ,çünkü çok sevdim. Tatmak isteyenler buyursunlar ;

Malzemeler :
6-7 adet ortaboy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet sosis
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı mısır
2 adet kırmızı közlenmiş biber
2 adet salatalık turşusu
10-15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
tuz
ketçap
mayonez

IMG_2990

Yaplışı :
Patateslerin kabuklarını soyup bir tenceye alalım ve sua haşlayalım. Haşlanmış patatesleri süzüp derin bir kaba alarak çatalla ezip püre haline getirelim. 1 yemek kaşığı tereyağını ve yarım su bardağı kaşar peynirini ilave ederek ezip karıştıralım. Baton kek kalıbını tereyağıyla yağlayalım. Patatesin yarısını kek kalıbına döşeyelim. Üzerine ;ince ince dilimleyip sıvıyağda hafifçe kavurduğumuz sosisleri ,mısırı ,küçük küçük doğradığımız közlenip kabuğu soyulmuş kırmızı biberleri ,ince ince dilimlediğimiz zeytinleri ,tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız turşuları ve son olarak kalan yarım su bardağı kaşar peynirini koyalım.

Kalan patates ile tümünün üzerini kapatıp elimizle düzeltelim. Kalan tereyağını küçük küçük doğrayıp üzerine dizelim. 220 dereceye ayarladığımız fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp dilimleyelim. Soğumadan ketçap ve mayonez ile birlikte servis yapalım.


Afiyet olsun...




9 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Ellerine saglik, harika tek kelime ile.
Sevgiler.

mujdenin denemeleri dedi ki...

Günaydın Nilaycığım.Ellerine sağlık,nasıl da lezzetli görünüyor.Ben de haftasonu kumpiri muffin kalıplarında yaptım.Onun da servisi kolay oldu.Sevgiler...

Seda dedi ki...

sık sık yaparım çok sevilir ev halkı tarafından ellerine sağlık canım nefis görünüyor....

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..Blogunuzu çok beğendim, tarifler ve görsellik açısından bana hitap eden bir blog..

Paylaşımların devamını dilerim..SEVGİLER..

fusuna dedi ki...

merhabalar fırında kumpir tarifinizi denedim veee çok sevdik hem saglıklı hem de lezzetli emeklerinize saglık

nilay dedi ki...

Sevgili Füsun ;
hoşgelmişsin öncelikle :) deneyip beğenmenize çok sevindim... Seninde ellerine sağlık ,sonucu yazdığın için teşekkür ederim ayrıca :)

sevim dedi ki...

Kumpiri çocuklarım çok sever.
Pratik bir öneri teşekkürler. Sevgiler...

sardag dedi ki...

yarın akşam misafirime denicem bu tarifi. gelen yorumlara göre karar vericem güzel olup olmadığına. Ama uzaktan güzel gözüküyor:)

Adsız dedi ki...

Ben tarifinizi birkaç değişiklikle denedim. Normalde yaptığım fırında kumpiri, sizden aldığım fikirle kapalı yaptım ve çok beğendim. Yiyenler de benimle aynı fikirde. Yumuşacık oldu. Zeytin koyma fikrinizden de yararlandım ki, daha önce aklıma nasıl gelmediğine şaştım. Teşekkürler.