.
Tarçın ve portakal... Birlikte kurabiyeye öyle yakışıyorlar ki... Bu kurabiyeler farklı ve şık görünümleriyle özellikle kahvenin yanında harika oldular. İçerisinde kabartma tozu bulunmadığından ,önceden hazırlayıp ,pişirmeden ,buzdolabında bir hafta kadar muhafaza edebileceğiniz bu hamur ,dilediğiniz zaman pişirebilmeniz açısından çok da pratik... Kurabiye yapmayı da yemeyi de çok ama çoook seviyorum... Yaşasın kurabiyeler :)
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
150 gr. Tereyağı
70 gr tozşeker
220 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kakao
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
150 gr. Tereyağı
70 gr tozşeker
220 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kakao
yumurta akı
Yapılışı :
Öncelikle yumurta sarısı ,şeker ve tereyağını elimizle iyice karıştıralım. Ardından un ve nişastayı ekleyerek iyice yoğurup elimize yapışmayan ,yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru ortadan ikiye bölüp iki ayrı kaba aktaralım. Birinci parçaya portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurup hamurun hertarafına eşit dağılmasını sağlayalım. İkinci parçaya tarçın ve kakaoyu ilave ederek yine iyice yoğuralım. İki ayrı renkteki hamurlarımız hazır.
Portakallı hamuru alıp merdane ile uzunlamasına açalım. Açtığımız hamur 1 cm. kalınlığında olmalı. Hamurdan yaklaşık 25 cm. uzunluğunda 10 cm. genişliğinde bir dikdörtgen keselim ve kestiğimiz hamuru streç film serdiğimiz bir tepsiye yavaşça şeklini bozmadan aktaralım. Tarçınlı hamura da aynı işlemi uygulayıp aynı büyüklükte bir dikdörtgen keselim. Bir fırça yardımıyla yumurta akını streç filmin üzerindeki portakallı hamurun bir kenarına sürelim ve tarçınlı hamurdan hazırladığımız dikdörtgeni yavaşça yanına getirip yumurta akı sürdüğümüz yerden birleştirip yanyana koyalım.
Yapılışı :
Öncelikle yumurta sarısı ,şeker ve tereyağını elimizle iyice karıştıralım. Ardından un ve nişastayı ekleyerek iyice yoğurup elimize yapışmayan ,yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru ortadan ikiye bölüp iki ayrı kaba aktaralım. Birinci parçaya portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurup hamurun hertarafına eşit dağılmasını sağlayalım. İkinci parçaya tarçın ve kakaoyu ilave ederek yine iyice yoğuralım. İki ayrı renkteki hamurlarımız hazır.
Portakallı hamuru alıp merdane ile uzunlamasına açalım. Açtığımız hamur 1 cm. kalınlığında olmalı. Hamurdan yaklaşık 25 cm. uzunluğunda 10 cm. genişliğinde bir dikdörtgen keselim ve kestiğimiz hamuru streç film serdiğimiz bir tepsiye yavaşça şeklini bozmadan aktaralım. Tarçınlı hamura da aynı işlemi uygulayıp aynı büyüklükte bir dikdörtgen keselim. Bir fırça yardımıyla yumurta akını streç filmin üzerindeki portakallı hamurun bir kenarına sürelim ve tarçınlı hamurdan hazırladığımız dikdörtgeni yavaşça yanına getirip yumurta akı sürdüğümüz yerden birleştirip yanyana koyalım.
Streç film ile hamuru sarıp buzdolabına kaldıralım. Tüm hamura aynı şekli verelim. Minimum 1 saat sonra hamuru dolaptan çıkarıp 2-2,5 cm. eninde çubuklar keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız çubuk kurabiyeleri ikişer cm. aralıklarla dizelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşım 30 dakika kadar üzerleri kızarmadan pişirelim. Fırından çıkarıp 8-10 dakika beklettikten sonra kıtır kıtır yenmeye hazırlar :)
Afiyet olsun...
4 yorum:
görüntüsü şahane tadının da öyle olduğuna eminim arşivime ekledim ellerine sağlık,sevgiler....
çok güzel bir kaurabiye biraz uğraştırıyor herhalde ama denemek lazım ellerine sağlık sevgiler.
Çok leziz görünüyorlar.Ellerine sağlık canım.Tam benlik olmuş.Sevgiler...
Tarifler zaten harika ama fotoğraflarınız başka güzel.
sevgiler...
Yorum Gönder