Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

25 Nisan 2008

BUHARDA PAKET BÖREĞİ

.Bu ayki ye#33 etkinliğinin konusu 'Börekler'... Etkinliğin evsahipliğini sevgili Özlem yapıyor sayfasında... Özlem' e bu güzel konu ve evsahipliği için kolay gelsin dileklerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum.
Etkinliğe internet karıştırırken bir ara denk geldiğim ve sonrasında sık sık pişirdiğim Buharda Paket Böreği tarifini hazırladım. Buharda piştiği için diğer böreklere göre daha hafif ,ayrıca mantı tadında bir börek... Denemenizi öneriyorum :)
Malzemeler :
3 adet yufka
1/3 çay bardağı sıvıyağ
alüminyum folyo kağıdı
iç malzeme :
200 gr. kıyma
1/3 çay bardağı sıvıyağ
3 soğan
maydanoz
karabiber
tuz
üzerine :
yoğurt
1 diş sarımsak
sos için :
1 yemek kaşığı salça
1/4 çay bardağı sıvıyağ
pulbiber

Yapılışı :
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvay ile beraber tavaya alıp kavuralım. Rendelediğimiz patatesleri ilave edelim. Ardından kıymayı ekleyelim. Tümü kavrulup pişince ;tuz ve karabiber ile tadlandırdıktan sonra kıyılmış maydanoz ekleyerek soğuması için bir kenarda bekletelim.

Yufkayı masaya serelim. Bir fırça ile hafif yağlayıp ortadan ikiye katlayalım. Kıymalı karışımın 1/3 ünü yufkanın üzerine yaydıktan sonra ,iki yandan uçları kıymaların üzerine katlayalım. Katlanmış ucundan sıkıca sarmaya başlayarak rulo haline getirelim. Ben bu şekliyle yufka rulosu tencereye sığmadığından ruloyu ortadan ikiye kestim. Alüminyum folyo kağıdını masanın üzerine serelim. Ortadan ikiye kestiğimiz rulonun her iiki parçasınıda alüminyum folyoya sarıp paket yapalım. İçine su suzmaması için pakedi folyo ile tekrar paketleyelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
Bir tencerede su kaynatalım. Paketlediğimiz yufkaları kaynar suda 30 dakika ters yüz ederek kaynatalım. Paketleri sudan çıkarıp açalım. 3-4 cm. kalınlığında dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Sos i,çin bir tavada yağı kısdırıp salça ve pulbiberle birlikte kavuralım. Sosu sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirelim. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapalım.
.
.
Afiyet olsun...


8 yorum:

LaMa dedi ki...

enfes bir tarif olmsu nilaycigim!
hem leziz hem de dedigin gibi hafif.yalniz yarim saat suda haslarken basinda beklemek zor olmuyor mu:) dondurmek lazim demissin ya o yuzden soruyorum.
eline sglik!

Gönül dedi ki...

bende bunun bi değişiğini yapıyorum bir katı kıymalı bir katı havuçlu canım harika oluyor seninde ellerine sağlık...sevgilerimle öpüyorum

Unknown dedi ki...

Nilaycım börek gerçekten etkinliğe yakışacak kadar güzel ve değişik olmuş,suda pişirmek biraz beni düşündürdü ama dediğin gibi palketliyince sanırım sorun yaşanmaz ellerine sağlık canım...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm, çok değişik bir tarif, buharda pişen börek duymamıştım hiç.. Ellerine sağlık..

Nalan Kaplan dedi ki...

Hiç yapmamıştım bu şekilde çok değişik geldi mutlaka deneyeceğim Nilay ,eline sağlık sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok güzel bir tarif ellerine sağlık nefis görünüyor:)
Sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Yufkaları folyoda haşlamak çok ilginç geldi. Hafif olduğu kesin... Benzer tarifi yağda kızartarak yaparım ama bu daha cazip geldi şimdi..

Ellerinize sağlık sıcacık sevgiler...

ZencefilliÇörek dedi ki...

harika bir tarif bu, ellerine saglik :)