Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

20 Nisan 2008

DENİZ BÖRÜLCELİ BULGUR PİLAVI

.
Akdeniz mutfağının notalarıyla bezenmiş bu farklı bulgur pilavını denemenizi öneriyorum. Gerçekten görünümü çok hoş ve de çok lezzetli ;

Malzemeler :
1 + 1/2 su bardağı iri bulgur
3 adet ortaboy soğan
1 demet deniz börülcesi
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
et suyu
karabiber
tuz


Yapılışı :
Deniz börülcelerini haşlayıp elimizle sıyırıp temizleyerek bir kaba alalım. Soğanları ince doğrayıp zeytinyağıyla pilav tenceresine alıp kavuralım. Ezdiğimiz sarımsağı da ekledikten sonra karıştırıp bulguru ekleyelim. 2-3 dakika kadar bulgurla birlikte kavurduktan sonra bulgurun üzerini 1 parmak geçecek şekilde etsuyunu ve ayıklanmış deniz börülcelerini ilave edelim. Tuz ve karabiber ile tadlandırarak tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Su az gelirse sıcak su ekleyebiliriz. Pilav pişince sıvak sıcak servis tabağına alalım. Üzerine iri dövülmüş ceviz serperek servis yapalım.



Afiyet olsun...



4 yorum:

Zehra dedi ki...

Nilaycığım, ne kadar değişik bir pilav tarifi,buralarda deniz börülcesi bulunur mu bilmiyorum ama...tadını bilirim...eminim bu pilavda nefis,Ellerine sağlık,güzel bir hafta diliyorum...

sevgiler

zehra

Zerrin dedi ki...

Deniz börülcesini hiç tatmadım,gerçekten farklı bir tarif olmuş ellerine sağlık...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim,
Ne degisik bir tarif olmus.Sevgiler

Tijen dedi ki...

Ay ne güzel şey bu Nilay! Cevizler, bulgurlar, deniz börülcesi... Hmmmm