Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

02 Mart 2008

BLUEBERRY (YABAN MERSİNİ) li TEPSİ KEKİ

.

Pamuk gibi yumuşacık ,lezzetli ve bereketli bir kek... Yaban mersini keke gerçekten hoş bir lezzet veriyor. Yaban mersini yerine vişne ,böğürtlen gibi farklı meyveler de kullanabilirsiniz.
.
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 + 1/3 su bardağı süt
3,5 su bardağı kek un ( ya da normal un ve 2 paket kabatma tozu )
1/2 su bardağı blueberry
Yarım limon kabuğu rendesi
üzerine;
1 su bardağı pudra şekeri
7-8 damla limon suyu
3-4 yemek kaşığı su
.
Yapılışı :
Yumurta ,tuz ve şekeri yaklaşık 5-6 dakika kadar iyice çırpalım. Süt ,limon kabuğu ve sıvıyağı ilave ederek 2 dakika kadar daha çırpalım. Unu eleyerek ekleyelim ve bir tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunun yarısını dökelim. Yaban mersinlerini bir kısmını üzerine serpmek için ayırdıktan sonra ,elimizle tek tek hamurun üzerine dağıtalım. Kalan hamuru da döktükten sonra yaban mersinlerini serperek keki önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 40-50 dakika kadar pişirip fırından çıkaralım. Kek soğurken bir kapta pudra şekeri ,limon suyu ve suyu karıştırarak glazür hazırlayalım. Kek soğuduktan sonra glazürü kekin üzerine dökelim. Dilimleyerek servis yapalım.
.
.
Afiyet olsun...
.
.

13 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. KEK UNLA YAPILAN KEKLER DAHA GÜZEL KABARIYOR. BENDE FINDIKLI KEKUN KULLANIYORUM BAZEN. ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım..Selamlar...

gülriz dedi ki...

Nilaycığım, yine muhteşem bir görüntü, yine muhteşem bir kek diyorum; başka da birşey diyemiyorum. Ellerine sağlık canım; kocaman sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim,
Ne kadar leziz gorunuyor resimden, cok guzel olmus. Guzel bir hafta diliyorum, sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Nefis bir görüntü,ellerine saglik.Sevgiler.

Gönül dedi ki...

canım harika görünüyor...ellerine sağlık...sevgilerimle

Yemekbahane dedi ki...

Çok nefis olmuş her halinden belli.
sevgiler
müge

Unknown dedi ki...

Nilay'cigim,
ARkadasim ama olmazki boyle.Hic ugramaz oldun.GErci ugrsanda sayfam seni bayar az degismekten ama arada ses ver.Bende bu sene yogun,sende yogun sonumuz nicedir.

Ama ispanak boregini birde benden gormek istersen buyur gel.:)Cok sevdim cok...

H. İpek Talayman dedi ki...

Nilay selam İpek ben :) hani arnavut ciğeri :)) geçen hafta sonu tarifini denedim. Sen süpersin, harika pofuduk bir kek oldu. Resmen hapur hupur yedik :)
çok teşekkürler bu güzel tarif için.
sevgiyle kal :)
ipek talayman
www.talayman.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Gülerken herkes eşlik eder, ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edinin ki; kötü gün kapını çaldığında kapıya seninle beraber baksın. Günaydın, iyi günler dilerim.

Adsız dedi ki...

Çok şeker görünüyor,tadını merak ettim ellerine sağlık

Gönül dedi ki...

canikom hayırlı kandiller öpüyorum sevgilerimle

Feyza Fidan dedi ki...

Enfeesss bir görüntü, tadını çok merak ettim :) Ellerine sağlık, Sevgiler...