Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

07 Şubat 2008

MANDALİNA KABUĞU REÇELİ

.

Ve bir mandalinalı tarif daha... İnternette dolaşırken birçok sitede denk geldiğim bu reçel tarifini bir mandalinasever olarak hemen denedim... Reçel için evde bulunan ince kabuklu ve çekirdekli mandalinaların kabuklarını kullandım. Çekirdekli mandalinaların kokusu daha bir yoğun oluyor çünkü... Tarif üzerinde biraz değişiklikler yaptım. Sonuç harika oldu :)
Gerçekten miss kokulu ,nefis bir reçel... Denemek isteyenler için işte tarifi ;
Malzemeler :
1 kg. mandalina
1/2 limon suyu
1 kg.+ 1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı su
Yapılışı :
Mandalinaları ortadan ikiye kesip suyunu sıkıyoruz. Kabukların içerisinden posaları temizledikten sonra kabukları ince ince kıyıyoruz. Kıydığımız kabukları 1 su bardağı toz şekerle 3-4 dakika kadar ovarak tüm şekeri kabukların üzerine döküp buzdolabında 1 gün süre ile bekletiyoruz. Ertesi gün şekerli kabukları tencereye alıp ,sıktığımız mandalina suyunu ve suyu ilave ederek orta ateşte reçeli kaynatıyoruz. Kabuklar yumuşayınca ve reçelin kıvamı hafif koyulaşınca ( bunu bir kaşığa suyundan alıp biraz soğutarak parmağımızla kontrol edebiliriz ) limon suyunu ekleyerek ocaktan alıyoruz. Reçel soğuduktan sonra bir kavanoza boşaltıyoruz.
.
Afiyet olsun...
.
.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Nilay'cim,
kis icin super bir recel.Hazir mandalinada heryerde varken hemen yapayim ins.Cuma icin mis.senden brisey deniycem ona bakmaya geldim.Operim cnm.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ayyy ne güzel bir renkte reçel olmuş denemek istiyorum :)
Ellerine sağlık sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilaycım mandalinayı çok severim, sitende mandalina reçelini görünce çok özendim deneyeceğim ellerine sağlık...

www.hayatintatlari.com/forum

Unknown dedi ki...

Nilay ispanak boregi yaptim bugun.Hemde iki tane.Cok begendim cnm.Ellerine saglik.

Operim.

Ferhanca dedi ki...

Nilay,mandalina reçeli çok güzel değişik bir fikir.kabukları ovup şeker döküyorsun üstüne portakal gibi acı olmuyor herhalde?
ellerine sağlık..sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Nilay'cığım,
Harika olduğu o kadar belli ki:) Ellerine sağlık canım arkadaşım. Öpüyorum çok.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Denedim. Çok güzel bir aroma ve kıvam. Kabukları şeker ile ovduktan sonra tadında acılık olur diye bir kez yıkayacaktım ama aynen dediğin gibi yaptım. Hemde 3 kilo mandalinadan. Bu güzel lezzetleri paylaştığın için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba tarifleriniz leziz ve kolay gorunuyor deniyecem kismetse cogunu..
http://www.gulsehri.com/ burdada esimin orjinal yemek tarifleri bulunmaktadir..
kendisi 5 yildizli otellerde ascibasilik yapiyor.deneyenlerin cogunda olumlu
cevaplar aliyoruz surekli..