Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

12 Şubat 2008

KESTANELİ PASTA

.
Yeğenim İrem'in doğumgünü için 9 Ocakta yaptığım fakat yazmaya bir türlü sıra gelmeyen Kestaneli Pasta; görünümü ve tadıyla herkes tarafından çok beğenildi... İşte Sofra dergisinin eski bir sayısından kendimce yorumlayarak hazırladığım pastanın tarifi;


Malzemeler :
3 yumurta
1/4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı pirinç unu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 kg. kırık kestane şekeri
krema için ;
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 + 1/3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
üzerine ;
1 portakalın suyu
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
120 gr. bitter çikolata
1 Türk kahvesi fincanı krema

Yapılışı :
Pasta keki için yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra ,süt ,portakal suyu ,limon kabuğu rendesi ve sıvıyağı ilave ederek bir müddet daha çırpıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız un ,kabartma tozu ve pirinç ununu da bu karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız keki soğumaya bırakıyoruz.


















Krema için süt, tozşeker ve kakaoyu bir tencerede iyice karıştırarak pişiriyoruz. Koyu kıvamlı bir krema elde ettikten sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağını ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
Keki ortadan ikiye kestikten sonra ,birinci katı portakal suyu ile ıslatıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı ara kata sürerek, üzerine 2 yemek kaşığı kadar kırık kestane şekeri serpiyoruz. Diğer katı üzerine kapatıp üzerini de portakal suyu ile ıslatıyoruz. Pastanın üzerini krem şanti ile sıvadıyarak ( üzerine de ince bir kat sürdüm ,kenarlarına bolca ) kenarlarını kırık kestane şekerleri ile sıvıyoruz. Bir kapta benmari usulü erittiğimiz çikolata ile kremayı karıştırarak pastanın üzerine döküyoruz. Ayırdığımız kestane şekerleri ile süsleyerek ,buzdolabında 7-8 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.





Afiyet olsun...





7 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim yeğenimin adıda İrem onunda doğum günü bu pazar...Yeğeninin doğum gününü kutlarım nice senelere...Farklı ve hoş bir sunum olmuş ellerine sağlık..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim, Cok guzel olmus. Tebrik ediyorum ne guzel ugrasiyorsun, ben bu siralar biraz tembellik yapiyorum da. Ellerine saglik, sevgiler.

Dilek35 dedi ki...

merhabalar izmirdemi oturuyorsunuz yaptığınız yemeklerin çoğunu bende severek yapıyorum bir egeli hemde giritli olunca otu ete tercih ediyorum arapsaçını tavklu hiç yapmadım deneyeceğim benim bloğum şifreli ziyaret etmek isterseniz size davetiye yollayabilirim yemek bloğu değil ama

yelkencister@gmail.com

pastada harika görünüyor ellerinize sağlık ben yaş pastayı çok seviyorum ama kilo problemimden dolayı çok az yemeye özen gösteriyorum

Adsız dedi ki...

Nilay`cığım inan pastanın tarifini okurken ağzım sulandı,sanki tadını aldım o kadar güzel yazmışsın ki:)))Ellerine sağlık İrem`e nice mutlu yıllar diliyorum.

Özlem dedi ki...

Sevgili Nilay, çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler.

Ferhanca dedi ki...

Nilay, harika bir lezzet yakalamışsın...
Kestane ve krema buluşunca mütiş oluyor..sevgiler..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

SEVGİLİ NİLAY SAYFANA BİR GİRDİM GÖZLERİM YERİNDEN OYNADI NERDEYSE :) KESTANELİ PASTAYA BAYILIRIMMM... SENİNKİDE ÇOK ŞIK OLMUŞ... TADINI HAYAL BİLE EDEMİYORUM... ELLERİNE SAĞLIK SEVGİYLE... İYİ PAZARLAR...