Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

13 Ocak 2008

PIRASALI ,KEÇİ PEYNİRLİ KİŞ


Pırasayı yemeğindense ,hamur işlerinde kullanmayı daha çok seviyorum... Börekte ,kekte ya da böyle kiş hamuru üzerinde gerçekten çok lezzetli oluyor. Sıcak servis etmeniz şartıyla ,çayın yanında mutlaka denemenizi önerdiğim bir kiş tarifi ;

Malzemeler :
Hamur için ;
300 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr tereyağı
10 çorba kaşığı soğuk su
Üzeri için ;
Yarım kg. pırasa
3 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
pulbiber
3 çorba kaşığı ufalanmış keçi peyniri
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 tutam muskat
1 adet domates


Yapılışı :
Önce kiş hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için un tuz ve soğuk tereyağını parmaklarımızla ufalayarak karıştırıyoruz. Soğuk suyu ilave ederek pürüssüz bir hamur yoğurup ,hamuru streç filme sararak buzdolabına koyuyoruz. Bu şekilde hamur yarım saat kadar dinlenmeli...











Üst malzeme için ; pırasaları temizleyip ince doğruyoruz. Doğradığımız pırasaları bir tavaya alıp ,zeytinyağıyla birlikte 5-6 dakika kadar soteledikten sonra pulbiber ve karabiber ile tadlandırıyoruz. Ocaktan alıp biraz soğuduktan sonra ufalanmış peyniri ilave ederek karıştırıyoruz.

Dinlenmiş hamuru buzdolabından alıp tezgahın üzerine biraz un serpiyoruz ve merdane yardımıyla hamuru açıyoruz. Açtığımız hamuru elimizle bastırarak yağladığımız kalıba döşüyoruz. Ardından pırasalı karışımı hamurun üzerine seriyoruz. Ayrı bir kapta yumurtayı çırptıktan sonra sütü ekliyoruz. Muskat ile tadlandırarak iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı pırasaların üzerine dökerek dilimlediğimiz domatesleri de üzerine diziyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar ,yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.




Afiyet olsun...





6 yorum:

Zehra dedi ki...

Nilaycığım...

Ellerine sağlıkçPırasayı heryere yakıştırırım.Bu Kiş de çok lezzetli görünüyor.Denemeliyim...

Sevgiler

zehra

ilker'in mutfağı dedi ki...

merhaba,kiş çok nefis duruyor.ellerinize sağlık.sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, cok nefis gorunuyor.

Sevgiler.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

hımm harika görünüyor şu tart kalıbından bende alayım artık şart oldu almak....ellerine sağlık...sevgilerimle

gülriz dedi ki...

Nilaycığım, ben pırasaya bayılırım; zeytinyağlı hafif ılık ılık hem de... Ama hamur işlerinde hiç denememiştim; düşündüm de muhteşem olur. Ellerine sağlık canım

Zerrin dedi ki...

merhaba
http://hayatintatlari.blogspot.com/2008/01/zgnm.html
linki tıklayarak okursan sevinirim lütfen bu gibi durumlara blog ailesi olarak tepkimizi gösterelim...