Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

11 Kasım 2007

ÇİKOLATA SOSLU VİŞNELİ CHEESECAKE


İnternette Amerikan sitelerini dolaşırken yaklaşık 30-40 çeşit cheesecake e rastlayınca aslında bu nefis tatlının ne kadar az çeşidini uyguladığımızı düşündüm... Fotoğrafları inceledim ve uygulamaya karar verdim. Ve bu aralar sıkça farklı cheesecake tarifleri deniyorum. Hepsini zamanla burada paylaşmak istiyorum...
İlk uygulamam Çikolata Soslu Vişneli Cheesecake... Gerçekten güzel bir tad olduğunu söylemeliyim.İşte tarifimiz ;


Malzemeler :
Taban için ;
2 paket kepekli bisküvi
70 gr tereyağı
3 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
Peynir kısmı için ;
2 paket labne peyniri ( 400 gr )
2 paket krem peynir ( 400 gr )
1 paket krema ( 100 gr )
4 adet yumurta
1 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı tozşeker
Üzerine ;
120 gr bitter çikolata
yarım çay bardağı krema


Yapılışı :
Bisküvileri rondoda ezip kırıntı haline getiriyoruz. Kakao ve tarçını ilave ettikten sonra ,erittiğimiz tereyağını ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayarak .bisküvili karışımı kalıbın tabanına elimizle bastırarak döşüyoruz. Buzdolabında 20 dakika kadar beklettikten sonra önceden ısıttığımız 175 derece fırında 10 dakika kadar pişiryoruz. Bu arada Peynirlerle şekeri mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Ardından teker teker yumurtaları ilave ederek mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya ve elenmiş unu da ekleyip kaşıkla yavaş yavaş karıştırdıktan sonra ,3 yemek kaşığı kadarını ayırıp fırından aldığımız bisküvili karışımın üzerine döküyoruz. Vişneleri ( dondurulmuş vişne kullandım ) blendırda püre haline getirip pudra şekeri ve ayırdığımız 3 kaşık peynirli karışımla karıştırıyoruz. Bu karışımı kalıba döktüğümüz peynirli karışımın üzerine gezdirerek ince bir şekilde döküyoruz.

Ardından bir kürdan yardımıyla ebru şeklinde desenler oluşturuyoruz. Kalıbın dışını da alüminyum folyo ile kaplayarak yarıya kadar kaynar su dolu bir tepsinin içine oturttuktan sonra ,önceden 175 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. 1,5 saat kadar pişirdikten sonra üzeri hafif kızarınca fırını söndürerek ,kalıbı sudan çıkarıp keki fırının içinde bırakıyoruz.

Yaklaşık yarım saat kadar sonra fırının kapağını aralayıp keki fırından çıkarmıyoruz.


Kek bu şekilde iyice soğuyunca ,benmari usulü erittiğimiz çikolataya ısıttığımız kremayı ilave edip kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında 7-8 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...



13 yorum:

Yaren dedi ki...

Cok cok sahane olmus.Ne kadar lezzetli görünüyor.Denemeye deger bir tarif.Ellerine saglik süper.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerimle, iyi haftalar...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ben bir cheesecake canavarı olarak bu cheesecake'ke bayıldım. Artık en kısa zamanda yapmalıyım. Elinize sağlık sevgiler

Behiye dedi ki...

Nilay ellerine sağlık, ben de sırf çikolatalı yapmak istiyorum ama eşim pek sevmiyor. Vişne sevdiğim için eminim bu da lezzetli olmuştur. Bu arada pancar turşusu yapmıştım geçenlerde. Yaprak ve köklerini senin tarifinle yemek yaptım ve severek yedim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,

Ellerine saglik arkadasim, harika bir lezzet olmus.

Sevgilerimi gonderiyorum ve iyi bir hafta diliyorum

NiNo dedi ki...

ellerine saglik seker nefis olmus

Adsız dedi ki...

Cheesecake sahane olmus,ellerinize saglik.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Nilay ellerine sağlık çok güzel ve çok şık olmuş.
sevgiler..

Bocuruk dedi ki...

Nilaycım,
Ben de son günlerde cheesecakelere takmış durumdayım. Üstelik evde kimse sevmiyor. Kelepçeli kalıbın kaç cm. lik olanlardan. Ben 26 gibi düşündüm ama? Tarifin çok güzel. Eline sağlık canım:) Sırada deneyeceğim bir cheesecake var ondan sonra sıra bu tarifte. Şu yağışlar bir azalsın da buluşalım artık.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

nasıl güzel olmuş nasıl da adım adım anlatmışsın ellerine sağlık çok güzel olmuş
kocaman bi dilim istiyorumm

munevver dedi ki...

Nilay, çok beğendim bu keki. Almanların da böyle meyveli cheesecakeleri var.Onlar tane olarak koyuyorlar içine. Eline sağlık. Ben de kalıbın ölçüsünü rica ediyorum.

Sevgiyle, Nane Limon

ss dedi ki...

çok güzel görünüyor hayatımda hiç yemediğim bir tarif denemeye çekiniyorum.makarnalar kadar çekici görünüyor.eelllerrrine sağlık

nilay dedi ki...

Cafe Sardunya'ya konuk olarak güzel düşüncelerini esirgemeyen sevgili ;Yaren ,Almula ,Aysel Behiye ,Aybike ,Sanem ,Elvan ,Yeşim ,Münevver ve Selda'ya teşekkürlerimi iletmek istiyorum :)
Bu arada sevgili Elvan ve Münevver arkadaşlarım kalıbımın ölçüsünü sormuşlar...Kullandığım kalıp 26 cm.

sevgilerimle...