Öncelikle Ramazan ayının ilk tarifiyle bereber herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bu ayki Ye#26 etkinliğinin konusu Aperatifler ve Mezeler. Etkinliğin evsahibesi Cafe Gusto'dan sevgili Serpil... Serpil'e teşekkür ediyor ,kolay gelsin dileklerimi iletiyorum :) Etkinlik için bir davette tanıştığım Cevizli Turp Satası nı hazırladım... İşte tarifimiz ;
.
Malzemeler :( 4 kişilik )
250 gr. turp ( ortaboy 3 adet )
1 çay fincanı ince dövülmüş ceviz
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı sumak
tuz
toz kırmızı biber
3-4 sap maydanoz
.
Yapılışı :
Turpları soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Ekmeklerin iç kısımlarını ufalayıp tupla karıştırıyoruz. Ceviz ,sumak ,tuz ,zeytinyağının yarısı ve nar ekşisini ilave derek karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerini düzelttikten sonra ,kenarlarını kıyılmış maydanozla süslüyoruz. Zeytinyağının diğer yarısını bir tavada kızdırıp toz kırmızı biberle karıştırararak salatamızın üzerine döküyoruz. Cevizle süsleyip servis yapıyoruz.
.
.
.
Afiyet olsun...
5 yorum:
günaydın;
sabah sabah bu ne güzel bir görüntü böyle,gerçekten değişik ve denemem gereken bir salata olmuş :)
elinize,emeğinize sağlık.
makarnacik.blogcu
Eline sağlık canım,görüntü harika...Selamlar.....
Nilay'cığım,
Çok değişik ve güzel bir tarif. Güzel de süslemiş ve sunmuşsun. Ellerine sağlık.
Bu arada sana kendi hotmail adresine gönderdiğim mailleri alıyor musun? yoksa hatalı mı kaydettim:(
Sevgilerimle...
ellerıne saglık canım hayırlı ramazanalr
Görüntüsü nefis olmus,sunumda cok güzel elinize saglik
Yorum Gönder