Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

30 Ağustos 2007

30 AĞUSTOS TÜRK GECESİ ve İzmir Pilavı...


Sevgili Ayşe'nin sayfasında 30 Ağustos Türk Gecesi etkinliği ile başlayan yeni etkinliğin bloglar alemine renk katacağına inanıyorum. Özellikle Zafer Bayramı na denk gelen ilk etkinlikte konu seçimi gerçekten çok isabetli olmuş... Dünya üzerindeki tüm Türklerin Zafer Bayramını kutluyorum...Etkinlik kapsamında ben de bir İzmir'li olarak İZMİR PİLAVI hazırladım. Özellikle kızarmış tavuk ya da kızarmış et yanında sunabileceğiniz ,meyve ile tadlandırılmış ,zengin ve lezzetli bir pilav olduğunu söyleyebilirim. İşte tarifimiz ;

Malzemeler :
3 su bardağı baldo pirinci
50 gr tereyağ
3 su bardağı tavuk suyu
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
12-14 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 adet kesme şeker
tuz,karabiber

Yapılışı :
Pirinci tuzlayıp sıcak suda 1 saat kadar bekletiyoruz. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Soğanı ince ince doğruyoruz. Tencereyi ocağa koyup tereyağ ve sıvıyağı ilave ediyoruz. Yağ kızınca soğanı hafif pembeleşecek şekilde kavuruyoruz. Kuş üzümü ,iri küpler halinde doğradığımız kuru kayısıları ve dolmalık fıstığı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak tavuk suyunu da kattıktan sonra tuz ,karabiber ve tarçını ekliyoruz. Ardından pirinç ve cevizi de tencereye boşaltıp ocağın altını iyice kısarak tencerenin kapağını kapatıyoruz. 15-20 dakika kadar ,kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra ,kapağını açmadan 15-20 dakika kadar pilavımızı dinlendiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...


NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Mustafa Kemal Atatürk


8 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Ellerine saglik, cok guzel bir pilav olmus.
30 agustos Zafer bayramin kutlu olsun.

serinmavi dedi ki...

Meyve kullanılmış olması çok ilginç..eline sağlık canım.....Selamlar.....

Unknown dedi ki...

Nilay'im harka olmus yine.Eh bende bir Izmir'li olarak tatmis kadar oldum.Hadi sira sende mailini bekliyoruz:)havadisslerplss.:))

NiNo dedi ki...

izmirliyim ama hic izmir pilavi yememisem canim ellerine sglik enfes gorunuyor bayramin kutlu olsun

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Nilay
Güzel sözlerin,desteğin ve de
Türk Gecesi'ne katılımından dolayı çok teşekkür ederim.
Ellerine sağlık
sevgilerle

Unknown dedi ki...

Nilay'cim,
Simdi bu tarifi denemek icin giriyorum mutfaga,canimlistede soganmi eksik.Benmi gormedim.Yoksa istersen ekle canim.Insallah aksama sonucu gorucez:)haber veririm.

Unknown dedi ki...

pilavim pisti...herkese siddetle tavsiye ederim.Missler gibi oldu...

Adsız dedi ki...

Hi there

Thanks for writing this blog, loved reading it