Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

01 Eylül 2007

BÖĞÜRTLENLİ CEVİZLİ PARFE


Oldukça az malzemeyle hazırlanabilen ,yapımı çok pratik ,sunumu oldukça şık bir tatlı tarifi... Dilediğiniz zaman hazırlayıp derin dondurucuda saklayabileceğiniz ,hazırlıksız bir şekilde yakalandığınız misafirleriniz için kolayca ikram edebileceğiniz serinletici bir lezzet ;

Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket bebe büskivi
Taneli böğürtlen reçeli ( vişne de olabilir )
streç film

Yapılışı :
Krem şantiyi süt ile iyice çırparak pakedin üzerindeki şekilde hazırlıyoruz. Bisküvileri dörde bölerek iri iri kırıp kremşantinin içine atıyoruz. Ardından streç filme bir kat döküp arasına şerbetini süzdüğümüz böğürtlen tanelerini ve cevizin yarısını serptikten sonra ,bir kat daha krem şantili karışımdan döküyoruz. Tekrar böğürtlen ve ceviz ,üzerine tekrar kremşanti koyarak rulo şekli vererek sarıyoruz. Derin dondurucuda 8-10 saat beklettikten sonra çıkarıp dilimliyoruz. Reçelin şerbetini sos şeklinde dekoratif bir şekilde parfenin etrafına ya da üzerine dökerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...


9 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Cok guzel olmus, ellerine saglik. tarifi okudum da, dedigin gibi cok kolay gorunuyor.

Iyi bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Baharcicegi dedi ki...

yaz icin hem hafif hemde saglikli bende benzeri bir tatli ekledim,izmir pilavinida ögrenmis oldum sayenizde elinize saglik

NiNo dedi ki...

oyy bacim bu ne guzellik bole serin serin yiyesim geldi uzansam alicam uzaniyourm gelmiyo :D yediniz dimi afiyet olsun :D ellerine saglik canim

serinmavi dedi ki...

Ne tatlı bir sunum olmuş....

Eminim tadı da çok güzeldir...


eline sağlık canım....

Selamlar.....

munevver dedi ki...

Sevgili Nilay, merhaba! Böğürtlenli tatlıları çok seviyorum. Çocukken ne kadar çok toplar, bir taraftan da yerdik. Şimdiki çocuklar yazık, böyle güzelliklerden mahrumlar.
Eline sağlık.
Sevgiyle, Nane Limon.

Hesna dedi ki...

Merhaba
Parfe çok lezzetli ve şık görünüyor eline sağlık.

Hesna

Bocuruk dedi ki...

Nilay, süpersin süper:) Pratik ve tam bir yaz günü tatlısı. Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Tuba dedi ki...

Nilay'cigim, Izmir pilavin cok ilgimi cekti. Tarifi bastirdim bile. Ben de en kisa zamanda yapayim diyorum. Ellerine saglik, sevgilerimle,

yaban mersini dedi ki...

parfeye de kenar süslerine de baylıdım..harika ..ellerine sağlık.slmlar.