Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

15 Temmuz 2007

LİMONLU MOZAİK PARFE


Ye#24 Limonlu Tarifler etkinliği için yazın bu kavurucu günlerinde limon ferahlığında buzz gibi bir tatlı hazırladım. Hazırlaması oldukça kolay ,sunumu şık ,lezzetli serin bir parfe... Etkinliğe ev sahipliği yapan sevgili Limon Çiçeği ’ne teşekkürlerimi iletiyorum :)

Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket bebe bisküvisi
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
½ su bardağı iri kıyılmış ceviz
üzerine ;
çikolata sos
nane yaprağı
limon kabuğu

Yapılışı :
Krem şantiyi ve sütü mikserle çırpıyoruz. Limon suyu ,pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek biraz daha çırpıyoruz. Bebe bisküvilerini elimizle dört parçaya kırarak krem şantiye ekliyoruz. Son olarak cevizi ilave ederek bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıp ,karışımı streç filme döküp kenarlardan katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız ruloyu derin dondurucuya koyup 3-4 saat sonra çıkarıp elimizle köşeler oluşturarak piramit şekli veriyoruz. Tekrar derin dondurucuya kaldırıp 4-5 saat daha donduruyoruz. Sertleşen tatlıyı dolaptan çıkarıp dilimliyoruz. Üzerine çikolata sos dökerek ,limon kabuğu ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...



12 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Zevkli arkadaşım benim, yine harika bir tat hazırlamışsın. Bisküvili pastaları eşim sevmediği için çok nadir yapıyorum. Senin parfe tam benlik:)) Ellerine sağlık. Görüşmek üzere...

SEDA dedi ki...

Ellerine sağlık Nilaycım, çok şık görünüyor. Sevgiler

Sanem dedi ki...

En sevdiğim tatlılar limonlu olanlar, baklavanın şerbetini bile bol limonlu yaparım ( kendi kısmıma), bu tarif de görünen o ki, bebe bisküvisi alınıp ilk Türk marketinden denenecektir.

Özlem dedi ki...

Nilay' cığım ellerine sağlık. Buz gibi serinletici ve nefis limon aromalı. Bugünler için ideal bir lezzet düşünmüşsün. Ellerine sağlık

limoncicegi dedi ki...

Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Nilay,
Bu sıcaklarda çok güzel bir tat olmuş,ellerine sağlık.
sevgilerimle...

munevver dedi ki...

Nilay, soğuk ve limonlu. hemen hemen tüm tarifler serinlik verici, seninki gibi.Eline sağlık.
Nane Limon.

limoncicegi dedi ki...

Nilaycım, bütün renkleri sevenler kategorisine almışım seni, bu kategoride yayımlamamın bir sakıncası var mı senin için ?

pelin dedi ki...

harika sunumlu bir yaz tatlısı olmuş yazdırıp tarif defterime ekliyorum. mutlaka deneyeceğim. sevgiler

Nukhet dedi ki...

nILAYCIM

eLLERINE SAGLIK. cOK HOS BIR SEY OLMUS BU. Sevgiler

nilay dedi ki...

Yorum bırakan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum...Hepinizin ellerine ve yüreğine sağlık...Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

harika olmuş yiyenlerin hepsi yeniden istedi ellerine sağlık :D