Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

04 Temmuz 2007

İKİ RENKLİ KURABİYE


Doğal malzemeler kullanarak renkli kurabiyeler hazırladım... Yanyana görmekten büyük keyif aldığım kahverengi ve yeşil renklerinden oluşan ; bu görüntüsü şık ,tadı nefis kurabiyeleri denemenizi öneriyorum :)

Malzemeler :
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
1 yumurta
yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
10 yaprak ıspanak
yarım su bardağı tozşeker
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay bardağı ceviz
yarım limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kakao


Yapılışı :
Sıvıyağ ,tereyağ ,yumurtanın sadece sarısı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta karıştırdığımız un ,vanilya ve kabartma tozunu bu karışıma ekliyoruz. Yoğurup yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 2 parçaya ayırıp ,birine kakaoyu ,diğerine limon kabuğu rendesi ,ince dövülmüş ceviz ve sıcak suya batırılıp rondoda çektiğimiz ıspanağı ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Ispanaklı hamur hafif sulanabilir ,bu durumda biraz un ilave edebilirsiniz. Kakao eklediğimiz hamur da biraz sertleşirse fındık büyüklüğünde tereyağı ekleyerek kıvamını yumuşatabilirsiniz. Hamurları streç filme sarıp buzdolabında yarım saat beklettikten sonra ,herbirini ikişer parçaya ayırıp merdane ile 1 er cm. kalınlığında açıyoruz.











Hamurların üzerine ayırdığımız yumurta akını fırça ile sürüp birbirleriyle yapışmasını sağlayarak , fotoğraftaki gibi üst üste koyuyoruz. Bu şekilde tekrar streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra ,1 er cm. kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üçer cm. aralıkla diziyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri kızarmayacak şekilde 25-30 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapıyoruz.




Afiyet olsun...



5 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Nilay
doğala geri dönülen günümüzde harika birşey yapmışsın.Ellerine sağlık.

Bocuruk dedi ki...

Nilaycım,
Canım yine ne hoş bir kurabiye yapmışsın. Doğal renk verme fikrin de harika. Ellerine sağlık:))
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Nilay'cığım, iki renkli kurabiyeler çok güzel görünüyorlar. Ispanak ve kakaonun karışımı hem sağlıklı hemde lezzetlidir eminim.
Ellerine emeğine sağlık.
Sevgilerimle...

seçil dedi ki...

Merhaba, ıspanak yerine ne kullanabiliriz sizce? Benim aklıma antep fıstığından başka bir şey gelmiyor.

nilay dedi ki...

merhaba Seçil;
antepfıstığıda olabailir tabiii ,lakin bu yeşil tonu elde edemeyebilirsin diye düşünüyorum. Antep fıstığını çok fazla kullanman gerekebilir. Ispanak tadı hiç hissedilmiyor tarifte ,kurabiyede tuhaf gibi gelebiliyor aslında ıspanak fikri ama dene mutlaka ,kimse ıspanakla bu rengin elde edildiğini anlamayacak :)