Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

10 Haziran 2007

ÇERKEZ TAVUĞU ÇORBASI


Çerkez tavuğunu sevenler için ,çerkez tavuğu lezzetinde ,nefis ve farklı bir çorba... Klasik tavuk suyu çorbası yapacak iken böyle parlak bir fikir geldi aklıma :) Ve sonuç gerçekten çok başarılı oldu... Çorbam ev halkından tam not aldı... Farklılık arayanlara ve çorba severlere bir alternatif ;

Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı un ( dolu dolu )
Yarım bayat ekmek
2 diş sarımsak
karabiber
tuz
üzerine ;
dövülmüş ceviz
pulbiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
maydanoz

Yapılışı :
Tavuk etini 6 su bardağı suda haşlıyoruz. Haşlanmış eti sudan çıkarıp didikliyoruz. Unu ayrı bir kapta hafif sararana kadar kavuruyoruz. Ekmeğin içini çıkarıp ufalıyoruz. Ufaladığımız ekmek içlerini teflon tavada yanmayacak şekilde hafif kavuruyoruz. Sarımsağı iyice eziyoruz. Kavurduğumuz un kabına bir kepçe tavuk suyu alıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırparak karıştırdıktan sonra etsuyu tenceresine döküyoruz. Tencereyi ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz. Tavuk etlerini ve sarımsağı ilave ederek kaynatıyoruz. Tuz ve karabiber ile tadlandırdıktan sonra ocaktan indiriyoruz. Son olarak ekmek içlerini de ekleyerek çorbayı rondodan geçiriyoruz.
Sıcak sıcak servis tabaklarına alıp ,kırmızı biberli yağ ve maydanoz ile süsleyerek servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...

1 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok güzel oluyor bende yapıyorum bu tarifi ellerine sağlık sevgilerimle iyi haftalar...