Annemin tarif defterinden bir tarif...Hamuru ağızda dağılan ,kuru meyvelerle zenginleştirdiğim nefis bir kurabiye oldu. Tavsiye ediyorum ;)
.
Malzemeler :
125 gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
içi için ;
7 yemek kaşığı toz şeker
4 adet elma
20 adet kuru erik
½ su bardağı kuru üzüm
2 çay kaşığı tarçın
üzerine ;
pudra şekeri
Yapılışı :
Tereyağ ,zeytinyağı ,şeker ve yoğurdu mikserle iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek kabartma tozu ile karıştırdığımız unu ekleyerek elimizle yoğurup yumuşak fakat elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. İç malzeme için ;rendelediğimiz elmaları bir kaba alarak üzerine şeker döküp kısık ateşte ocakta pişiriyoruz. Elmalar piştiğinde ocaktan alıp tarçın ekleyerek karıştırıyoruz.
Tereyağ ,zeytinyağı ,şeker ve yoğurdu mikserle iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek kabartma tozu ile karıştırdığımız unu ekleyerek elimizle yoğurup yumuşak fakat elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. İç malzeme için ;rendelediğimiz elmaları bir kaba alarak üzerine şeker döküp kısık ateşte ocakta pişiriyoruz. Elmalar piştiğinde ocaktan alıp tarçın ekleyerek karıştırıyoruz.
Çekirdeklerinden ayıklayıp küçük parçalara böldüğümüz kuru erikleri ,elimizle parçaladığımız cevizleri ve ayıklayıp yıkadığımız kuru üzümleri elmalı karışıma ilave ederek soğuması için bekletiyoruz.
Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yassılaştırıp içine 1 çay kaşığı kadar iç malzemeden koyup kamur kesici ya da bir tabağın kenarıyla kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri ve altı kızarmayacak şekilde pişirip fırından çıkararak soğutuyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz.
Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yassılaştırıp içine 1 çay kaşığı kadar iç malzemeden koyup kamur kesici ya da bir tabağın kenarıyla kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri ve altı kızarmayacak şekilde pişirip fırından çıkararak soğutuyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz.
2 yorum:
Elma ve erik, kurabiye ve tartın en güzel ikilisi bana göre. Bu kurabiyede her ikisinin birlikte bulunması, bonus yaratıyor. Çift katı bonus veriyorum ben bu kurabiyeye
sevgiler
Nilaycım,
Bu ne güzel bir kurabiye böyle. İçine kuru erik yerine kuru kayısı falan da olabilir değil mi? Bu arada bu hafta çok yoğundum. Figen de yoğun olduğunu belirtir bir mail atmıştı, almışsındır zaten. Bu hafta olmadı ama önümüzdeki hafta bir akşam ayarlayalım bana bekliyorum:)
Sevgilerimle...
Yorum Gönder