Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

15 Haziran 2007

AHUDUDULU PASTACIKLAR


Bu ayki etkinlik konumuz ''Diyabetik Tarifler''. Etkinliğe sevgili Defne evsahipliği yapıyor. Bu etkinlik için diyabet hastası olanların en çok hasret kaldıkları lezzet olan tatlı tadında birşeyler hazırlamak istedim. Eskiden çikolata ile hazırlamış olduğum bir tatlıyı ,bu kez şeker içermeyen malzemelerle diyabet hastalarına uygun bir formda yaptım. Çok hafif ,bir o kadar lezzetli aynı zamanda görüntüsüyle cezbedici bir tatlı oldu... İşte tarifimiz ;
Malzemeler : ( 4 kişilik )
1 paket tuzsuz etimek
1 paket light kremşanti
2 çay bardağı light süt
8 yemek kaşığı diyabetik ahududu reçeli
200 ml şekersiz vişne suyu
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz


Yapılışı :
Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlıyoruz. Vişne suyunu bir kaba döküp ,öncelikle 4 adet etimeği vişne suyuna batırıp çıkararak tek tek bir tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Üzerlerine krem şanti sürdükten sonra ,bir tatlı kaşığı kadar reçeli krem şantinin üzerine sürüyoruz. Üzerine ceviz serperek ,vişne suyuna batırıp çıkardığımız birer adet etimeği üzerlerine kapatıyoruz. Aynı işlemi tekrar uygulayıp ,bir sıra daha etimeği kapattıktan sonra ,pastacıkların üzerlerini ve yanlarını kremşanti ile sıvıyoruz. Üç katlı dört adet minik pasta elde ediyoruz. Bıçak yardımıyla yüzeylerini iyice düzleştirip pürüzsüz bir zemin oluşturuyoruz. Bir çorba kasesi kadar kremşanti artıyor. Bu artan kremşantiyi servis yapmadan önce pastacıkların yüzeyine bir kat daha süreceğiz . Pastacıkları buzdolabında 7-8 saat beklettikten sonra ,kalan kremşantiyle bir kat daha pastacıkların tüm yüzeyini sıvıyoruz. Üzerlerini reçel ve cevizle süsleyip soğuk servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...


4 yorum:

NiNo dedi ki...

sonunda donmenin gururunu yasiyorum herkesi cok ozledim harika seyler yapmissiniz ellerinize saglik bagimlilik yaptigini biliyordum bu blog islerinin ama bu 2 ay ayrilikta pes dedim :) sevgiler tirandan

Behiye dedi ki...

Nilaycığım az önce yazdığım yorumum uçtu. Şimdi daha kısasını yazıyorum:) Ellerine sağlık, oldukça şık bir tatlı olmuş. Sevgiler.

cocuktancocuk dedi ki...

tarifi aldım...diyabeti olan k. valideme yapmak için...teşekkürler

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba
Çok güzel görünen bu pastanın eminim ki tadı da güzeldir.Elerine sağlık.
Sevgilerimle...