Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

30 Mart 2007

BİBERLİ TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI


Pilavı çok sevdiğimden ,sürekli farklı pirinç pilavı denemeleri yapıyorum. Biri de başarısız olsa...diyorum :) Pirinç öyle lezzetli ve uyumlu tadı olan bir besin ki ;et çeşitleriyle de ,sebze ve baharatlarla da çok ama çok yakışıyor ve her seferinde kullanılan malzemeyle bütünleşerek bambaşka bir kimlikle karşımıza çıkıveriyor. ''Hergün pilav yenmez'' diye mecazi anlamda söylenen sözün aksine ,böyle çeşitlendirilip ,renklendirildiğinde hergün pilav yiyebileceğimi düşünüyorum ben :) Ayrıca pilav gibi bol çeşidi yapılabilen bir yemeğe haksızlık oluyor efendim... Sözün içeriğiyle bağdaşmıyor. Bu sözdeki pilav kelimesini bundan böyle baklava ile değiştirmek istiyorum...bilginize sunarım :p
İşte biberli tavuklu pilavın tarifi... Biz çok beğendik :)
.
Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
1 adet kırmızı salçalık biber
5 adet yeşil biber
8 yemek kaşığı sıvıyağ
Fındık büyüklüğünde tereyağ
3 su bardağı tavuk suyu yada 1 tablet tavuksu
tuz
karabiber
Yapılışı :
Öncelikle pirinci yıkayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile üzerine kaynar su boşaltarak ıslıyoruz. Bu şekilde 2-3 saat dinlendiriyoruz. Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp 5 yemek kaşığı sıvıyağda pişirip kavuruyoruz. Etler suyunu çekip kavrulmaya başladığında ince rendelediğimiz soğanı ve dövülmüş sarımsağı da ilave ediyoruz. Etler hafif kızardığında suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyerek etlerle beraber 3-4 dakika kavuruyoruz. Tuz ,karabiber ,tereyağ ve 3 su bardağı etsuyunu ekleyerek ocağın altını kısıp ,tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişmeye bırakıyoruz. Küçük küçük doğradığımız biberleri kısık ateşte 3 yemek kaşığı sıvı yağda kendi suyuyla pişiryoruz. Biberler kızarmadan pişmeli. Pilavın altını kapatıp ,pişirdiğimiz biberleri pilava ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırıp kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar pilavı dinlenmeye bırakıyoruz. Pilav dinlendiğinde servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...




4 yorum:

munevver dedi ki...

Nilaycığım,al benden de o kadar.Bizim evde de çok tüketilir.Hele oğullarım.Pilav var sanırım,bir bakmışım bitmiş.Seninki de ne güzel olmuş,sarmısaklı filan.Eline sağlık.
Mevlid Kandili kutlu olsun.
Sevgiyle,Nane Limon

Adsız dedi ki...

Nilaycım çok güzel bir tarif ellerine sağlık canım.Resme bakıp yazdıklarını okurken aklımdan geçenler şunlar oldu tabaktaki biscottilerden alıp kahvemin yada çayımın içine batırıp yemek istedim :)
Kandilini kutluyorum sevgilerimi gönderiyorum.

nilay dedi ki...

Münevver'cim ;
pilav olur da evde yenmez mi :)) lezzetli bir pilav olduğunu söyleyebilirim canım...senin de kandilini kutluyor öpüyorum :)

sevgilerimle


Sevgili Pastaci kız ;
zaten blog sayfalarındaki fotoğraflara bakmak tehlikeli ,baktıkça acıkıyorum :)teşekkür ederim canım ,senin de kandilini kutlarım ,öptüm :)

Unknown dedi ki...

Sevgili Nilay'cığım;

Pilav yapmak bir sanattır bence. Senin tarifin de gayet pratik ve leziz görünüyor. Sevgiler, afiyet olsun...