skip to main |
skip to sidebar
Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da...
Hoşgeldiniz :)
Henüz kızarmadan dalından toplanan domatesin turşusunu yemişsinizdir muhakkak... Yediniz mi bilmiyorum ama ,biz Egeliler yeşil domatesin yemeğini de yaparız. Seveceğinizi umuyorum...Paylaşmak istedim :)Malzemeler :1 kg. yeşil domates2 adet orta boy kuru soğan200 gr. kıyma1 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı zeytin yağıYarım limon suyu1 tatlı kaşığı salça1,5 bardak sıcak sutuzkarabibersüslemek için maydanozYapılışı :Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ilave ederek
,karıştırıp sıcak suyu katıyoruz. 1-2 dakika kaynayınca yeşil domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler küçükse bütün olarak ,büyükse dörde bölerek kullanabilirsiniz. Domatesleri de yemeğe ekledikten 2 dakika sonra pirinci ilave ederek orta ateşte domatesler erimeyecek şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Ocaktan indirmeden önce limon suyu tuz ve karabiberi ilave ederek ,kıyılmış maydanoz ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun...
7 yorum:
biz de yaparız ben çok severim ..kıyma koymayız..mayhoşça çok güzel olur .afiyet olsun.sevgiler.FERHAN
Bu tarif cok ilginc, ve cok guzel gorunuyor denemek isterdim, fakat yesil domateslerin hepsini tursu bastim tursusu ile olurmu canim??
Dun buradaki Arapsacindan senin tavuklu denedim, arapsaclari kaybolsu ama saplarinida koymustum fena olmadi :) Tr de olmak var, Izmirde olmak var..
Hoşgelmişsin Ferhan :)
teşekkür ederim...ilk fırsatta iade-i ziyaret yapıcaam...
Hale cim :)
turşusu ile olur mu bilemiyorum :) hiç aklıma gelmedi bugüne kadar...denemek lazım...Karadenizliler turşu kavurması yapıyorlar...turşu yemeği de olur belki... Afiyet olsun...arapsaçı orada sırf kök ,burada sırf yaprak :) oldukça farklılar birbirlerinden...mayıs a az kaldı ,zaman çabuk geçiyor. Kavuşursun İzmir e :)
sevgiler...
40 yıl düşünsem aklıma gelmez yeşil domateslerden yemek yapmak bravo doğrusu:)
ellerine sağlık
teşekkürler Pınar cım :) ,benimde gelmezdi belki...ama annelerimiz cevher bu konuda biliyorsun...onlardan öğrendiklerimiz çok kıymetli ,hatta hiçbir kitapta bulamayacağımız şeyler...annemden öğrendim bende ,dene...lezzetli oluyor ;)
Sevgili Nilay, ne güzel bir tarif bu böyle... Mutlaka deneyeceğim. Lezzetli olduğuna eminim. Ellerine sağlık. Sevgiyle kal ...
http://misss.blogcu.com
ben yesil domatesten recel yapiyorum. Yemegini cok emrak ettim:)
Yorum Gönder