Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

11 Aralık 2006

PIRASALI KEK


Tarif sevgili arkadaşım Berna'ya ait... Keşke o da yanımda olup tadabilseydi... Pırasalı kek çayın yanında nefis oldu. Yiyenler bayıldı :) Berna'cım teşekkürler...

Malzemeler :
7-8 adet pırasa ( yaklaşık 1 kg. )
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
2 + 2/3 su bardağı un
3 çay kaşığı tuz ( silme )
1 tablet etsu
2 diş sarımsak
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat

Yapılışı :
Pırasaları yıkayıp minik minik doğruyoruz. Ayrı bir kaba yumurtaları kırıp 3 dakika mikserle çırpıyoruz. Yumurtalar köpük köpük olduktan sonra yoğurdu ekleyip 2 dakika daha çırpıyoruz.Ardından eritip soğuttuğumuz tereyağı ve zeytinyağını ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Dövülmüş sarımsakları ,tuz ve bıçakla parçaladığımız etsu tabletini ilave edip karıştırdıktan sonra doğradığımız pırasaları da katıyoruz. Ayrı bir kapta un ,karbonat ve kabartma tozunu iyice karıştırarak pırasalı karışıma ekleyip ,kaşıkla karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp ( ben yuvarlak fırın tepsisini kullandım ,tepsi 35 cm. ,kekin çok kalın olmaması gerekiyor. Daha küçük bir kalıp kullanmamanızı öneririm ) ,önceden ısıttığımız fırında 170 derecede 50-60 dakika pişirerek ,üzeri kızarınca fırından çıkarıp ,dilimleyerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...



10 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşının bu güzel tarifi için teşekkür ederiz, seninde ellerine sağlık.

nilay dedi ki...

Bende sana teşekkür ederim pembeli cim :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Nilay, pırasalı böreğe bayılırım, eminim keki de güzel olmuştur. Ellerine sağlık:)

nilay dedi ki...

merhaba Behiye :)
keki de böreği kadar güzel oldu diyebilirim...hatta böreğinden daha hafif oldu aslında...sarımsak ve etsu tableti de ayrıca güzel bir tad ve koku katıyor keke...teşekkür ederim canım :)

sevgiler

ArMeda dedi ki...

Nilaycım pırasalı börek yapıyordum ama kekini hiç yememiştim eminim nefis olmuştur.ellerine sağlık canım sevgiler..

nilay dedi ki...

merhaba Arzu :)
böreği daha çok biliniyor...keki ben de ilk kez denedim...böreğini seviyorsan kekeini de seversin canım...teşekkür ederim

sevgiler

Adsız dedi ki...

pırasalı böreği yedim,çok da hoşuma gitti ama kekini ne duydum ne de yedim.çok değişik bir tarif olmuş belirttiğine göre de nefis.denemeli :) ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

nilay dedi ki...

Seda cım :)
hoşgelmişsin...teşekkür ederim. Bir gün deneyebilirsin umarım ,pırasa seviyorsan bu kekide seveceksin eminim..

sevgiler

Adsız dedi ki...

ne zamandır böyle bir tarif arıyordum, pırasalı ekmek, pırasalı kek gibi bişey. Haftasonu kesin deniyorum ;)

http://www.gazozagaci.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Sevgili Nilay
Bu seni ilk ziyaret edisim. Kabak etkinligi sayesinde senden haberdar oldum. Pirasaikek tariifine bayildim.Seni hemen linklerime ekliyorum. Sevgiler
Nukhet