Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

08 Aralık 2006

AMERİKAN KURABİYESİ ( American Cookies )


Tarif bir müşterimin 8 yıldır Türkiye'de yaşayan Amerikalı eşinden... Kıtır kıtır ama ,içi yumuşak ,şekli bisküviye benzeyen ,mis gibi zencefil kokan ,nescafenin yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz ,dilerseniz şık bir kutuda sevdiklerinize hediye götürebileceğiniz bu güzel kurabiyelerin nasıl hazırlandığına gelinceee ;

Malzemeler :
100 gr tereyağı yada margarin
2,5 çay bardağı un
1 çay bardağı tam buğday unu
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 çay kaşığı zencefil
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağına şekeri ilave ederek 3-5 dakika mikser ile çırpıyoruz. Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Ayrı bir kapta un ,tam buğday unu ,zencefil ,karbonat ve kabartma tozunu karıştırıp ,bu karışımı yumurtalı karışıma ilave ederek 1 dakika çırpıyoruz. Son olarak iri kıyılmış cevizi de katarak kaşıkla karıştırıyoruz. Hamurdan kesmeşeker büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top şeklinde kurabiyeler hazırlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla diziyoruz. Aralık vermeyi ihmal etmeyin çünkü kurabiyeler fırında yayılıp büyüyorlar. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra 3-4 saat oda ısısında soğumasını bekleyerek nescafe ile servis yapıyoruz. Sıcakken yağını çok belli ediyor. Soğuduğunda güzel oluyor bilginize...

Afiyet olsun...




10 yorum:

Adsız dedi ki...

kurabiyeler lezzetli görünüyor.ilk fırsatta denemek istiyorum :) ellerinize sağlık

süheyla

Hale dedi ki...

Ellerine saglik cok SIK ve cok lezzetli gorunuyorlar. Burada o kadar cok cesitli kurabiyeler varki inanamazsin. Senin yaptigin klasik kurabiyelerden ve cok severek tuketiriz hele dedigin gibi nescaffee yaninda kurabiyesiz olmaz...

pembeli dedi ki...

Nilaycım çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

NİLAY dedi ki...

Hale'cim ;
teşekkür ederim :) ben tariften yaptım tabiii...sen yerinde görüyorsun.Beğendiysen ne mutlu bana ,demek ki başarılı bir uygulama yapmışım...

sevgiler

NİLAY dedi ki...

merhaba Pembeli :)
teşekkür ederim canım...

sevgiler

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba
bu kuabiyeler çok güzel duruyor, tarifte bana çok uydu..
ama kesme şeker büyüklüğünde hamur çok az değilmi?
çok mu yayılıyorlar, şekilli yapmak istesem şekiller dağılırmı?
tarif için çok teşekkür ederim
sevgilerimle

NİLAY dedi ki...

Pınar'cım ;
hoşgelmişsin...hamuru fırın tepsisine top gibi koyuyorsun ama pişerken yayılıp dümdüz oluyor.Zaten özelliği bisküvi formunda olmasıymış görüntü olarak...Ama içi yumuşak oluyor. Hani şu nescafenin yanına konan kurabiyeler vardır ya cafelerde ,öyle olsun istedim bende...benimkiler istediğimden büyük oldular biraz...sende büyük kurabiyeler istiyorsan ceviz büyüklüğünde yuvarla...kesmeşeker büyüklüğünde yaparsan yayılınca tam ideal boy olur diye düşünüyorum canım...Ben de bir dahaki sefere daha küçük yapıcaaam kurabiyelerimi :)

sevgiler

Pınarın Klubesi dedi ki...

tamam anladım :) açıklama için çok teşekkürler
nescafe yanında verilen kurabiyeleri çok severim zaten:)
yarım ölçü yapmak istiyorum hemen.
kakao katsamda çikolatalı olsalar nasıl olur acaba çikolata eritip koysam nasıl olur, deneye deneye buluruz:)

NİLAY dedi ki...

Pınar cım ;
yarım ölçü ile bir mini fırın tepsisi kurabiyen olur...Ben damla çikolatalı olanından yemiştim...çikolatalı da olur...gerisi senin hayal dünyana kalmış :) mutfağın en sevdiğim yönü bu...yaratıcılık...kolay gelsin sana...

Adsız dedi ki...

merhaba ne kadar hızlı bakıyosunuz yorumlarınıza bilmiyorum ama ben kurabiyeyi çok beğendim ve yapmak istiyorum 1-2 saat sonra fakat elimde tam buğday unu yok onun yerine normal un kullansam sorun olur mu acaba ? şimdiden çok teşekkür ederim =)