Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

14 Aralık 2006

PESTO SOSLU TAVUKLU LAZANYA


Tarifi yaklaşık iki yıl önce Alice Tv de izlemiştim... İtalyan mutfağına özgü lazanyayı sadece pesto sos ile hazırlamışlardı. Tavuk etinin yakışacağını düşünerek tarifi biraz geliştirdim. Tavsiye ediyorum ,yoğun ve özel bir lezzet oldu...

Malzemeler :
20 adet lazanya
Yarım kilo göğüs eti ( tavuk )
1su bardağı süt
1 adet küçük boy soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz
karabiber
10 yemek kaşığı parmesan peyniri yada eski kaşar
yağlı kağıt
pesto sos için :
60 yaprak taze fesleğen
30 gr. çam fıstığı
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı parmesan peyniri yada eski kaşar


Yapılışı :
Öncelikle pesto sosu hazırlıyoruz. Taze fesleğen ,zeytinyağı ,sarımsak ve çam fıstığını rondoda püre haline getiriyoruz. Son olarak peyniri de ekleyip karıştırarak sosumuzun hazırlanmasını tamamlıyoruz.
Tavuk etlerini fotoğraftaki gibi minik minik kıydıktan sonra teflon tava da suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz soğanı ekleyerek biraz kavurup tuz ve karabiberi ilave ederek ocaktan alıyoruz.
Lazanyaları 4-5 dakika 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşladıktan sonra bir kevgir yardımıyla teker teker tepsiye çıkarıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat edelim çünkü birbirlerine yapışabiliyorlar.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 4 adet lazanyayı 1 kenarı üstündekinin 1 cm. üzerine gelecek şekilde alt alta sıralıyoruz. Kavurduğumuz tavuk etlerini ikiye pay edip birinci kısmı lazanyaların üzerine dökerek eşit bir biçimde yayıyoruz. 3 yemek kaşığı peyniri serperek 8 yemek kaşığı sütü döktükten sonra tekrar 4 adet lazanyayı üzerine seriyoruz. 2 paya ayırdığımız pesto sosun birinci kısmını serdiğimiz lazanyanın üzerine eşit biçimde sürüyoruz. 3 yemek kaşığı süsü yine eşit biçimde dökerek bir kat daha lazanya seriyoruz. Yine tavuk ,peynir ve süt...üzerine lazanya....pesto sos ,süt ve üzerine lazanya sererek son katı tamamalıyoruz. Son olarak üzerine 4 yemek kaşığı sütü ve 4 yemek kaşığı peyniri serperek önceden ısıttığımız 200 derece fırında 40 dakika pişirerek üzeri kızardığında fırından çıkararak dilimleyip servis yapıyoruz. Beyaz şarap ile servis önerim :)

Afiyet olsun....


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Nilay'cim pestonun feslegenini fazla kullanmadigim surece bende seviyorum.benimde pestolu baligim var blogumda.Cok guzel olmustu..Firsat bulursam bir tarif var deneyecegim tavukla falan...onu koyacagim.Pesto bizim kulturumze yabanci bir sos bence.ama ben bu sosu bride maydonozla deniyeyim diyorum..akalim nasil olucak.goruntu muhtesem..he bride su lazanyayida yine tavuklu ispanakli yapiyorum seninkine cok yakin.Muhtesem oluyor...kizim bu muhtesemler hic bitmiyorki:))lazanyada kilo aldirmazmi:(((

nilay dedi ki...

Gülenay'cım :)
ben pesto susu...dah doğrusu fesleğeni çok seviyorum...akdeniz mutfağına tutkun bir damak tadım var...klasik yemeklerdense faklı lezzetler özellikle zeytinyağı,fesleğen,baharatlar,soğan,sarımsak,sebze,beyaz et vazgeçemediğim tadlar...tadımlık yiyceez dedim ya...doyumluk yiyip abartmadığın sürece herşey serbest...diyet listesi falan yok...bak ben sahibiyim ve formdayım...kilo sorunum yok yani...1.77 boya 60 kiloyum...hazırladıklarımdan 1 porsiyon yiyorum ,gerisini ev halkı tüketiyor :)maydanozla da ilginç olabilir...hatta güzel olur diye düşünüyorum :)

sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilayyyy kizim sen 1.77 misin:))masallahhhh...manken falansan gorusmeyelim zira ben bir mantarim :))Allah boy dagitirken sanirim ben semsiye ile geziyordum))tovbee...bu benim klasik boy sakamdir...Wallaha esim hamilelgimin son ayinda demistiki Gulenay'cim sen Adile Nasitin 2005 versiyonu gibisin...ee daha ne diyimm.Ama lutfen 15 kilom gittmissdir ayip demsi:))he he he suan 55 cekerim..50 hedefimdir boyumu yazin gelince gorursun:))bu arada msne simdi ekliyorum.tum gun bakamadim hic...Bu arada kizim yavasss biraz.traiflerine yorum yetistiremiyoss...caliskan blogcum..

Operim,