28 Mart 2007
KURU ERİKLİ CEVİZLİ BİSCOTTİ
Fırında kurutularak hazırlanan bu İtalyan kurabiyelerini yeğenlerim çok sevdiler... Bu yüzden sık sık yapıyorum... Gerçekten çayın yanında kıtır kıtır kıvamıyla ,çok lezzetli bir kurabiye çeşidi Biscotti. Üstelik kapalı kapta uzun süre hiç bayatlamadan saklanabiliyor. Denememiş olanlara mutlaka denemelerini öneriyorum :)
Malzemeler :
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
15-20 adet kuru erik
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağını şeker ve yumurta ile çırpıyoruz. Ayrı bir kapta elenmiş un ,nişasta ,kabartma tozu ,tarçın ,ceviz ,üzüm ve kuru eriklerle karıştırıyoruz. Bu karışımı yumurtalı karışıma döküp tahta kaşıkla elimize yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru dörde bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 cm kalınlığında 20-25 cm uzunluğunda ,elimizle rulo şekli vererek yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirip üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz. Fırının ısısını 150 dereceye düşürürüp biscottileri sıcak sıcak ,bıçakla 2-2,5 cm kalınlığında dilimliyoruz. Soğuyunca sertleşiyor ve dilimlerken kırılıyor ,bilginize... Dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek tekrar fırınlıyoruz. 10 dakika bir yüzünü ,10 dakika diğer yüzünü kızartarak kurumasını sağlayıp fırından çıkarıyoruz. Soğumalarını bekleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
kurabiyeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Nilay'cim,
Inanmiyacaksin ama gecen gun esime bunu nasil yapmamiz gerektigini anlatiyordum. Istanbul'da "Selanik" diye satilir, burada da biscotti ama cok tadini benzetememistim Selanik'e, bunu en kisa zamanda yapamak istiyorum, sagol paylastigin icin, ellerine saglik.
Sevgili Nilay;
İki kurabiye tarifini de çok beğendim. Özellikle kuru erikli olanı önce denemek istiyorum. Kurabiye yemeyi çok sevmem ama belki bundan sonra fikrim değişir. Sevgiler, bol güneşli günler...
kurabiye konusunda tek adressin. ellerine sağlık.
Çok güzel olur bunlar çoook! Kahve ve biscottiden daha güzel mutluluk formülü zor bulunur:) Ellerine sağlık Nilay, nefis olduklarına eminim. Şimdi hemen yapıp yemek istedim!
Nilaycığım ellerine sağlık çok güzel görünüyor, kuru erikler ne de yakışmıştır mmh! Sevgiler...
Hiç yapmadım ama seveceğime eminim. Çok da güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...
Bu biscotti ler hani su pastanelerde falan satilandan olsa gerek. Bu yaz yedim ilkdefa cok begendim. Ama onlarin icinde findik gibi bir seyler vardi. Denemeye deger diyorum.Ellerine saglik.
Aybike'cim ;
umarım en kısa zamanda dener ve beğenirsin canım :) gerçekten kıtır kıtır çok lezzetli oluyor...teşekkür ederim :)
Sevgili Prenses ;
kurabiye yenmez mi hiççç :) ben bayılırım...dene bakalım ,belki fikrin değişir canım...teşekkür ederim
Sevgili Peçete'cim ;
teşekkür ederim :) sanırım kurabiyeleri çok sevdiğim için sürekli kurabiye yapıyorum...daha yenileri var yayınlamadığım ,yedik bitirdik bile :)) çayın yanında pek güzel oluyor kurabiye...öpüyorum
Sibel'cim ;
özellikle kuru meyveli olanlarını seviyorum ben...sık sık yapar oldum...hiç bayatlamıyor hemde...teşekkür ederim canım :)
Safran'cım ;
dediğin gibi ,kuru erik çok yakıştı...bu aralar kuru eriğe sardım bende :) yaptığım herşeyin içine eklemek istiyorum...nefis bir şey bence...teşekkür ederim canım :)
Sevgili Bocuruk ;
hiç yapmadıysan haala mutlaka dene derim...lezzetli bir kurabiye çeşidi bence...teşekkür ederim canım :)
Nükhet'çim ;
fındıklı olanını da yapabilirsin tabiii...hayal gücüne bağlı bu :) ben kurutulmuş meyveleri çok seviyorum...önceden yaptığım bir biscotti tarifi daha var ,bakmak istersen ;
http://cafesardunya.blogspot.com/2006/11/meyveli-biscotti.html
teşekkür ederim canım :)
Nilay siteni ilk ziyaretim herşey çok güzel ellerine sağlık :))Biscotti benim de deneyeceklerim arasında
Kestane şekeri yapımını bir kez denemiştim sonuç hüsrandı buradan bir kez de kestane şekeri için ellerine sağlık demek istedim :)))
Sevgiler :))
uzun süredir bunu denemek istiyordum elimdeki tarif ile. denenmiş tarif buldum hem de bu hoş blogunuzu keşfetmiş oldum. sevgiler...
Nilay'cığım,
Bu akşam denemek istiyorum tarifini ancak malzemeler kısmında pirinç unu var. Yapılışını anlatırken nişasta demişsin. Cepten arayıp soracaktım ama çok yoğun oluyorsun diye vazgeçtim. Yorumu nasılsa görürüsün. Pirinç unu mu nişasta mı kullanayım. Yoksa farketmez mi?
Sevgilerimle...
Elvan'cım ;
unu inceltmek için biraz nişasta kullanıyoruz...Yanlış yazmışım ,düzelttim.Umarım uygular ve beğenirsin :)
afiyet olsun şimdiden
Yorum Gönder