Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

28 Mart 2007

KURU ERİKLİ CEVİZLİ BİSCOTTİ


Fırında kurutularak hazırlanan bu İtalyan kurabiyelerini yeğenlerim çok sevdiler... Bu yüzden sık sık yapıyorum... Gerçekten çayın yanında kıtır kıtır kıvamıyla ,çok lezzetli bir kurabiye çeşidi Biscotti. Üstelik kapalı kapta uzun süre hiç bayatlamadan saklanabiliyor. Denememiş olanlara mutlaka denemelerini öneriyorum :)

Malzemeler :
2 yumurta

3/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta

125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
15-20 adet kuru erik

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağını şeker ve yumurta ile çırpıyoruz. Ayrı bir kapta elenmiş un ,nişasta ,kabartma tozu ,tarçın ,ceviz ,üzüm ve kuru eriklerle karıştırıyoruz. Bu karışımı yumurtalı karışıma döküp tahta kaşıkla elimize yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru dörde bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 cm kalınlığında 20-25 cm uzunluğunda ,elimizle rulo şekli vererek yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirip üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz. Fırının ısısını 150 dereceye düşürürüp biscottileri sıcak sıcak ,bıçakla 2-2,5 cm kalınlığında dilimliyoruz. Soğuyunca sertleşiyor ve dilimlerken kırılıyor ,bilginize... Dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek tekrar fırınlıyoruz. 10 dakika bir yüzünü ,10 dakika diğer yüzünü kızartarak kurumasını sağlayıp fırından çıkarıyoruz. Soğumalarını bekleyip servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...


12 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cim,
Inanmiyacaksin ama gecen gun esime bunu nasil yapmamiz gerektigini anlatiyordum. Istanbul'da "Selanik" diye satilir, burada da biscotti ama cok tadini benzetememistim Selanik'e, bunu en kisa zamanda yapamak istiyorum, sagol paylastigin icin, ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

Sevgili Nilay;

İki kurabiye tarifini de çok beğendim. Özellikle kuru erikli olanı önce denemek istiyorum. Kurabiye yemeyi çok sevmem ama belki bundan sonra fikrim değişir. Sevgiler, bol güneşli günler...

pecete dedi ki...

kurabiye konusunda tek adressin. ellerine sağlık.

Sibel dedi ki...

Çok güzel olur bunlar çoook! Kahve ve biscottiden daha güzel mutluluk formülü zor bulunur:) Ellerine sağlık Nilay, nefis olduklarına eminim. Şimdi hemen yapıp yemek istedim!

Safran dedi ki...

Nilaycığım ellerine sağlık çok güzel görünüyor, kuru erikler ne de yakışmıştır mmh! Sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Hiç yapmadım ama seveceğime eminim. Çok da güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

Nukhet dedi ki...

Bu biscotti ler hani su pastanelerde falan satilandan olsa gerek. Bu yaz yedim ilkdefa cok begendim. Ama onlarin icinde findik gibi bir seyler vardi. Denemeye deger diyorum.Ellerine saglik.

nilay dedi ki...

Aybike'cim ;
umarım en kısa zamanda dener ve beğenirsin canım :) gerçekten kıtır kıtır çok lezzetli oluyor...teşekkür ederim :)


Sevgili Prenses ;
kurabiye yenmez mi hiççç :) ben bayılırım...dene bakalım ,belki fikrin değişir canım...teşekkür ederim


Sevgili Peçete'cim ;
teşekkür ederim :) sanırım kurabiyeleri çok sevdiğim için sürekli kurabiye yapıyorum...daha yenileri var yayınlamadığım ,yedik bitirdik bile :)) çayın yanında pek güzel oluyor kurabiye...öpüyorum


Sibel'cim ;
özellikle kuru meyveli olanlarını seviyorum ben...sık sık yapar oldum...hiç bayatlamıyor hemde...teşekkür ederim canım :)


Safran'cım ;
dediğin gibi ,kuru erik çok yakıştı...bu aralar kuru eriğe sardım bende :) yaptığım herşeyin içine eklemek istiyorum...nefis bir şey bence...teşekkür ederim canım :)


Sevgili Bocuruk ;
hiç yapmadıysan haala mutlaka dene derim...lezzetli bir kurabiye çeşidi bence...teşekkür ederim canım :)


Nükhet'çim ;
fındıklı olanını da yapabilirsin tabiii...hayal gücüne bağlı bu :) ben kurutulmuş meyveleri çok seviyorum...önceden yaptığım bir biscotti tarifi daha var ,bakmak istersen ;
http://cafesardunya.blogspot.com/2006/11/meyveli-biscotti.html

teşekkür ederim canım :)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nilay siteni ilk ziyaretim herşey çok güzel ellerine sağlık :))Biscotti benim de deneyeceklerim arasında
Kestane şekeri yapımını bir kez denemiştim sonuç hüsrandı buradan bir kez de kestane şekeri için ellerine sağlık demek istedim :)))
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

uzun süredir bunu denemek istiyordum elimdeki tarif ile. denenmiş tarif buldum hem de bu hoş blogunuzu keşfetmiş oldum. sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Nilay'cığım,
Bu akşam denemek istiyorum tarifini ancak malzemeler kısmında pirinç unu var. Yapılışını anlatırken nişasta demişsin. Cepten arayıp soracaktım ama çok yoğun oluyorsun diye vazgeçtim. Yorumu nasılsa görürüsün. Pirinç unu mu nişasta mı kullanayım. Yoksa farketmez mi?
Sevgilerimle...

nilay dedi ki...

Elvan'cım ;
unu inceltmek için biraz nişasta kullanıyoruz...Yanlış yazmışım ,düzelttim.Umarım uygular ve beğenirsin :)

afiyet olsun şimdiden