Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

28 Aralık 2006

ÇİKOLATALI / VİŞNELİ PARFE


Vişne ve çikolatanın uyumuna bayılıyorum...Yapımı çok kolay ve lezzetli bir tarif ;
Malzemeler :
1 kg süt
1 paket kakaolu puding
1 yemek kaşığı nişasta
5 paket piknik bisküvi
1 çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı vişne
1 pake krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı :
1 kg. soğuk sütü tencereye alıp pudingi ve nişastayı ilave ederek ocakta karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Ocaktan alıp tereyağını ilave ederek ılık bir ısıya gelene dek soğutuyoruz ve mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. Bisküvileri pudingin içine ufak parçalara ayırıp kırarak cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. Dikdörtgen bir kalıbın içine naylon strech i yayarak bisküvili karışımın yarısını kalıba döküyoruz. 1 bardak sütle kutudaki tarife göre hazırlamış olduğumuz krem şantiyi kalıba döktüğümüz bisküvili karışımın üzerine yayarak çekirdeği çıkarılmış vişne tanelerini şantinin üzerine serpip ,kalan bisküvili karışımı üzerine dökerek naylon strech i sıkıca kapatıyoruz. Buzdolabının dondurucu kısmında 1 gün beklettikten sonra ,servis yapmadan 1 saat önce buzdolabının soğutucu rafına indirip bekleterek dilimleyip çikolata sos ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık.mutlaka denemek istiyorum,

Ayşe

muge dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık parfe çok güzel görünüyor.

NİLAY dedi ki...

teşekkür ederim sevgili Müge :)

sevgiler