Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

10 Şubat 2007

PASTIRMALI ISPANAKLI PASTA MAKARNA


Malzemeler :
1 paket makarna
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 kg ıspanak
2 adet pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
10-12 dilim pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
süslemek için maydanoz


Yapılışı :
Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz atıp makarnaları bu suda haşlıyoruz. Spagetti yada fırın makarnası için satılan uzun ince ortası delikli boru şeklindeki makarnalardan kullanmanızı öneririm. Ben evde bulunan küçük mantı makarnayla hazırladım pasta makarnayı... Piştikten sonra dilimlemek biraz zor oldu bu makarnayla ,dağılmaması için özen göstermek zorunda kaldım. Makarnaları çok fazla haşlamayın. Fırında tekrar pişireceğimiz için çok az daha diri kalsınlar... Derin bir kapta yumurta ,süt ve biraz tuzu çırparak süzdüğümüz makarnalarıda katarak iyice karıştırıp karışımın tüm makarnaya dağılmasını sağlıyoruz.
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz. Pırasaları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz ve yarım çay bardağı zeytinyağında biraz kavuruyoruz. Ardından doğradığımız ıspanakları ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Ispanaklar kavrulunca tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alıyoruz. Pastırmaları iri iri doğradıktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağında biraz çevirip kızartıyoruz.


















Kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Makarnayı üç kısma ayırıp birinci kısmı kelepçeli kalıbın dibine yaydıktan sonra kenarlara taşmayacak şekilde ikiye ayırdığımız ıspanağın birinci kısmını döşüyoruz. Kaşar peynirini de üç kısma ayırıyoruz. Ispanağın üzerine pastırma ve kaşar peyniri koyup tekrar makarna ilave ediyoruz. Makarnanın üzerine tekrar ıspanak ,pastırma ve kaşar koyup kalan makarnayı da üzerine kapattıktan sonra makarna kabının dibinde kalan sostan bir çay bardağı kadarını ayırıp kalanını makarnamızın üzerine döküyoruz. Pastırmanın kalan yağını da makarnanın üzerine dökerek önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Ayırdığımız sosu kaşar peynirinin son kısmıyla karıştırıp 20 dakika sonra makarnayı fırından çıkarıp sosu üzerine döküp tekrar fırına veriyoruz.
Yaklaşık 20 dakika daha pişirip üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarıp daha kolay dilimlenebilmesi için 7-8 dakika beklettikten sonra dilimleyip üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...

9 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nilay,

Ellerine saglik, ne kadar guzel bir makarna bu boyle, hele bir de pastirma ile :))

Sevgiler

SEDA dedi ki...

Çok şık görünüyor, gerçekten bir pasta gibi.Ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

LaMa dedi ki...

Nilaycim
Bu ne hiz ,hepsi birbirindne degisik tarifler ustelik.E simdi okkali bir tu tu tu masAllah gelmez de ne gelir :P
Seni blog aleminin Speedy'si ilan ediyorum :)
Sevgiler
ELlerine saglik

Tuba dedi ki...

Nilay'cigim bunun lazanyasi da cok guzel olur. Bana onu hatirlatti. Ellerine saglik, sevgilerle,

Zeynep B. dedi ki...

Merhaba ben geldiiimm !

iade-i ziyaret olmadan olmaz..hele ki bir de hem şehirliysek !! :)

nilay dedi ki...

Sevgili Aybike ;
teşekkür ederim :) güzel bir makarna oldu...pastırma girere de güzel olmaz mı ,değilmi :)

sevgiler


Seda'cım ;
kelepçeli kalıpta pişiyor zaten...dediğim gibi uzun makarnalarla daha da iyi olabileceğini düşünüyorum...teşekkür ederim :)


Sevgili Lama :)
farklı tarifler hazırlamayı seviyorum...teşekkür ederim arkadaşım...bu ünvana layık olmaya çalışıcaaam :p

sevgiler


Tuba'cım ;
bütün tarifler hepimize birer ilham kaynağı...dediğin gibi lazanya ile de harika olur :) teşekkür ederim


Hoşgelmişsin Mutfak Robotu :)
ziyaretin beni mutlu etti...herzaman beklerim

sevgiler

Tijen dedi ki...

Nilay biliyor musun ben de bayılıyorum fırında makarnaya. İçinde bir tek pastırma var yemediğim. Onun dışında kapınızı çalabilirdim bu güzel şey için.
Ellerine sağlık.
Tijen

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilay Hanım.Makarna pastanız çok lezetli görünüyor.öğlen mesai bitimine yaklaşırken siteleri dolaşıyordum.münevver hanımın bloğundan size atladım.Ellerinize sağlık makarnayı bu malzemelerle denemeyi hiç düşünmezdim.Makarnayı görünce gerçekten de acıktığımı hissettim.

Adsız dedi ki...

Süper görünüyor.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler..