10 Şubat 2007
PASTIRMALI ISPANAKLI PASTA MAKARNA
Malzemeler :
1 paket makarna
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 kg ıspanak
2 adet pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
10-12 dilim pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
süslemek için maydanoz
Yapılışı :
Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz atıp makarnaları bu suda haşlıyoruz. Spagetti yada fırın makarnası için satılan uzun ince ortası delikli boru şeklindeki makarnalardan kullanmanızı öneririm. Ben evde bulunan küçük mantı makarnayla hazırladım pasta makarnayı... Piştikten sonra dilimlemek biraz zor oldu bu makarnayla ,dağılmaması için özen göstermek zorunda kaldım. Makarnaları çok fazla haşlamayın. Fırında tekrar pişireceğimiz için çok az daha diri kalsınlar... Derin bir kapta yumurta ,süt ve biraz tuzu çırparak süzdüğümüz makarnalarıda katarak iyice karıştırıp karışımın tüm makarnaya dağılmasını sağlıyoruz.
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz. Pırasaları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz ve yarım çay bardağı zeytinyağında biraz kavuruyoruz. Ardından doğradığımız ıspanakları ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Ispanaklar kavrulunca tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alıyoruz. Pastırmaları iri iri doğradıktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağında biraz çevirip kızartıyoruz.
Kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Makarnayı üç kısma ayırıp birinci kısmı kelepçeli kalıbın dibine yaydıktan sonra kenarlara taşmayacak şekilde ikiye ayırdığımız ıspanağın birinci kısmını döşüyoruz. Kaşar peynirini de üç kısma ayırıyoruz. Ispanağın üzerine pastırma ve kaşar peyniri koyup tekrar makarna ilave ediyoruz. Makarnanın üzerine tekrar ıspanak ,pastırma ve kaşar koyup kalan makarnayı da üzerine kapattıktan sonra makarna kabının dibinde kalan sostan bir çay bardağı kadarını ayırıp kalanını makarnamızın üzerine döküyoruz. Pastırmanın kalan yağını da makarnanın üzerine dökerek önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Ayırdığımız sosu kaşar peynirinin son kısmıyla karıştırıp 20 dakika sonra makarnayı fırından çıkarıp sosu üzerine döküp tekrar fırına veriyoruz.
Yaklaşık 20 dakika daha pişirip üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarıp daha kolay dilimlenebilmesi için 7-8 dakika beklettikten sonra dilimleyip üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
makarnalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Sevgili Nilay,
Ellerine saglik, ne kadar guzel bir makarna bu boyle, hele bir de pastirma ile :))
Sevgiler
Çok şık görünüyor, gerçekten bir pasta gibi.Ellerine sağlık.
seda
tarifname.blogspot.com
Nilaycim
Bu ne hiz ,hepsi birbirindne degisik tarifler ustelik.E simdi okkali bir tu tu tu masAllah gelmez de ne gelir :P
Seni blog aleminin Speedy'si ilan ediyorum :)
Sevgiler
ELlerine saglik
Nilay'cigim bunun lazanyasi da cok guzel olur. Bana onu hatirlatti. Ellerine saglik, sevgilerle,
Merhaba ben geldiiimm !
iade-i ziyaret olmadan olmaz..hele ki bir de hem şehirliysek !! :)
Sevgili Aybike ;
teşekkür ederim :) güzel bir makarna oldu...pastırma girere de güzel olmaz mı ,değilmi :)
sevgiler
Seda'cım ;
kelepçeli kalıpta pişiyor zaten...dediğim gibi uzun makarnalarla daha da iyi olabileceğini düşünüyorum...teşekkür ederim :)
Sevgili Lama :)
farklı tarifler hazırlamayı seviyorum...teşekkür ederim arkadaşım...bu ünvana layık olmaya çalışıcaaam :p
sevgiler
Tuba'cım ;
bütün tarifler hepimize birer ilham kaynağı...dediğin gibi lazanya ile de harika olur :) teşekkür ederim
Hoşgelmişsin Mutfak Robotu :)
ziyaretin beni mutlu etti...herzaman beklerim
sevgiler
Nilay biliyor musun ben de bayılıyorum fırında makarnaya. İçinde bir tek pastırma var yemediğim. Onun dışında kapınızı çalabilirdim bu güzel şey için.
Ellerine sağlık.
Tijen
Merhaba Nilay Hanım.Makarna pastanız çok lezetli görünüyor.öğlen mesai bitimine yaklaşırken siteleri dolaşıyordum.münevver hanımın bloğundan size atladım.Ellerinize sağlık makarnayı bu malzemelerle denemeyi hiç düşünmezdim.Makarnayı görünce gerçekten de acıktığımı hissettim.
Süper görünüyor.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler..
Yorum Gönder