Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

22 Kasım 2006

MANTARLI FIRIN MAKARNA


Yoğun mantar lezzeti ve makarnanın buluştuğu çıtır çıtır bir ziyafet :) Ben bu makarnayı çok seviyorum...

Malzemeler :
1 paket makarna
1 paket kremalı mantar çorbası
3 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket mantar ( 400 gr )
2/3 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber

Yapılışı :
Öncelikle hazır çorbamızı 2 su bardağı süt ile karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Yoğun bir kıvam oluyor. Ocaktan indirip 1 su bardağı soğuk sütü ilave ederek karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde derek bir kenarda iyice soğumaya bırakıyoruz.
İrice doğradığımız mantarları ,zeytinyağının tamamını ilave ederek kavuruyoruz. Mantarları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz. Makana seçiminde , fırın makarna için uzun çubuk şeklinde ,kalın ve ortası delik olan makarnayı tercih ediyorum.
Soğuyan mantar sosu derin ve büyükçe bir kaba alarak içerisine 3 yumurtayı kırıp mikserle karıştırıyoruz ve soğumuş mantarları ilave ediyoruz. Damak tadımıza göre tuz ve karabiber de ekledikten sonra haşlanmış makarnaları karışımın içerisine döküp iyice karıştırarak yağlanmış fırın tepsisine boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 50 dakika pişirip ,üzeri nar gibi kızardığında fırından çıkarıp soğutmadan ,dilimleyerek servis yapıyoruz.

Bu makarnayı yanında salata ve beyaz şarapla ana yemek olarak hazırlıyorum ben. Hafif ,şık ve çok lezzetli...tavsiyemdir ;)

Afiyet olsun...






4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor zaten bayılırım fırında makarnaya :) ayrıca sitendeki diğer tarifler de çok hoşuma gitti...

seda
tarifname.blogspot.com

ArMeda dedi ki...

Mantarın yakışmadığı yemek varmı acaba bayıldım bu makarnaya nilaycım ellerine sağlık canım sevgiler...

nilay dedi ki...

Hoşgelmişsin Arzu'cum :)
ziyaretin beni mutlu etti...mantarı ete değişmem desem yalan olmaz...zaten bir Egeli olarak herzaman sebze tercihim olmuştur.

sevgiler
Nilay

nilay dedi ki...

Seda'cım :)
bu ilk ziyaretine çok sevindim...hoşgeldin arkadaşım.
makarnayı bende çok seviyorum...sanırım blogumda oldukça fazla yer verdiğim bir yemek çeşidi bu yüzden. Herzaman beklerim :)

sevgiler