Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

23 Kasım 2006

CENNET TATLISI


Biz "cennet elması" diyoruz..."Trabzon hurması" diyenler de var. Turuncu renkli ,şekli ve yapısıyla domatesi andıran ,hoş kokulu ,ballı ,parlak nefis bir meyve...İşte ,çok sevdiğim için bu meyve ile bir tatlı hazırlamayı istedim. Cennet elmasından ,cennetlik bir tatlı oldu :)

Malzemeler :
6 su bardağı süt
12 yemek kaşığı un
3 çay bardağı şeker
5 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 paket vanilya
6 adet cennet elması ( trabzon hurması )
1 paket tart jölesi
1 paket pötibör bisküvi

Yapılışı :
Öncelikle bisküvileri bir kapta elimizle fındık büyüklüğünde ufak ufak kırıyoruz. Unu ve nişastayı 1 bardak soğuk süt ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. 5 bardak sütü tencereye koyup şekeri ,unlu nişastalı karışımı ,vanilyayı ve rendelediğimiz 3 adet cennet elmasını ilave ederek karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Koyu bir kıvam olmalı. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hafif ılınınca karışımı çırpma kabına alarak margarini ilave edip mikserle iyice çırparak akıcı ve pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. Karışımın soğuk olmamasına özen göstermeliyiz ,bu yüzden hızlı hareket etmeliyiz. Bisküvilerin yumuşaması için tatlımızı krema ılıkken hazırlamamız önemli bir nokta. Kelepçeli kek kalıbının içini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 2 cm yüksekliğinde krema dökerek kenarlara gelmeyecek şekilde bir miktar bisküvi serpiyoruz. Ve üzerine tekrar ince bir katman krema .Bu aşamadan sonra bisküviler ve krema bitene dek aynı işlemi uyguluyoruz. En üste kalan kremayı dökmeden bir kaşık yardımıyla bisküvileri üstten bastırarak iyice tatlımıza gömülmelerini sağlıyoruz. Ardından kremayı dökerek tatlıyı dolapta 1 gün bekletiyoruz. Servis yapmadan 1 saat kadar önce kelepçeyi açıyoruz ve tatlımızın kenarlarından folyoyu temizledikten sonra ,3 adet cennet elmasını kabuklarını soyarak ince dilimler halinde kesiyoruz. Tart jölesini pakedin üzerindeki tarife göre hazırlayarak dolaptan çıkardığımız tatlının üzerine fırçayla ince bir katman halinde sürüyoruz.

Dilimlediğimiz cennet elmalarını dıştan içe doğru dizerek kalan jöleyi kaşıkla heryerine eşit gelecek şekilde meyve dilimlerinin üzerine döküyoruz. 1 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...



2 yorum:

Unknown dedi ki...

Nilay bak bu tatli sanki benim agzimin tadina gore.Hafifi meyveli tatlilar favorumdir...Acaba istesemmi:))ellerine saglik...

nilay dedi ki...

Gülenay cım :)
benimde favorim sütlü ve meyveli tatlılar...seç beğen dedim ama ,simit diye tutturdun arkadaşım:))bak bu hem hafif hemde çok lezzetli ,kilo yapmasss...