Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

25 Kasım 2006

LİMONLU CEVİZLİ KEK


Limon kokulu ,cevizli ,kocaman kabaran Cafe Sardunya ya özgü çok sevdiğim bir kek...

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağında 2 parmak eksik süt
3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çimdik tuz
üzeri için ;
pudra şekeri

Yapılışı :
Öncelikle sütü bir kaba alıp ocağa koyuyoruz. Şekeri ilave edip şeker eriyene dek pişirip karıştırıyoruz ve bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını bir kapta eriterek soğumaya bırakıyoruz. Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba ayırıp ,sarılarını sıvıyağ ile mikserle iyice çırpıyoruz. Soğuttuğumuz tereyağını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından soğumuş şekerli sütü ,limon suyunu ve vanilyayı katıp karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırdıktan sonra ,ayırmış olduğumuz yumurta aklarını bir çimdik tuz ile mikserle çırparak kar haline getiriyoruz. Çırptığımız yumurta aklarını ve rendelenmiş limon kabuğunu da kek hamuruna ekleyip mikserle 30-40 saniye karıştırıyoruz. Son olarak iri iri kıydığımız cevizi de katıp tahta kaşıkla karıştırarak yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirerek üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz. Kek ılınınca üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz. Kekin tamamı tüketilmeyecekse eğer ,pudra şekerini sadece servis yapacağınız kısma ,hemen servis öncesinde dökmeniz önerim. Aksi taktirde kek beklediğinde üzerindeki pudra şekeri havanın etkisiyle yapışık bir hal alıyor ,bilginize...

Afiyet olsun...




4 yorum:

İpek Kuscu dedi ki...

Nilay merhaba,İzmir ailemde en sevdiklerimin olduğu en güzel şehir.Blogun güzel,resimleri flash kullanmadan daha çok gün ışığı kullanarak çekersen ,bence çok daha güzel fotograflar olur.Bir iki resmin öyle galiba, ekmek ve omlet sanırım .Bana da uğra,seviniirm.Cafende başarılar ,umarım gerçeğini de açarsın bizde yaz geldiğimizde uğrarız sana.Sevgiler.

nilay dedi ki...

merhaba Çilek :)
hoşgelmişsin ,ziyaretine çok sevindim...Çilek çim ,güzel tavsiyene teşekkür ederim... Fotoğraflardaki ışık sorununun bende farkındayım ancak haftanın 6 günü çalıştığım için ancak işten eve geldiğimde yaptığım yemeklerin fotoğraflarını çekebiliyorum. Bu durumda da gün ışığını yakalamam imkansız oluyor ne yazık ki :( İşte gün ışığında çekilenlerde pazar günü sabah kahvaltı için hazırladıklarım ancak :)güzel dileklerin içinde teşekkür ederim ayrıca...Cafe nin gerçeğini açabilirsem bir gün mutlaka davet ederim canım :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Limonlu kek en sevdiklerim arasındadır Nilay. Ellerine sağlık.

nilay dedi ki...

hoşgelmişsin Behiye'cim :)
limonlu keki bende çok seviyorum...şu kediciğine de bayıldığımı belirtmeden edemeyeceğim canım :)

sevgiler...