Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

16 Kasım 2006

KURU SEBZELİ ÇORBA


İzmir'in havası değişkendir. "İzmir'in havasına ve kızlarına güven olmaz" şeklinde bir söz bile vardır bilinen :) Kız kısmına katılmasam daa ,hava kısmına katılıyorum bu sözün...Tam kış geldi ,kabanlar atkılar derken ,yine ısınıyor hava ,23-24 derecelere çıkıyor kasım ayında...İşte böyle bir sıcak bir soğuk ,tam hastalık havası derler ya ,şirketteki ve evdeki herkes kırılıyor nezleden gripten ,ben dahil...İşte durum böyle olunca da ,insanın canı hiçbirşey istemiyor...Tabiii dumanı tüten sıcacık bir çorba haricinde :)

Yapımı çok kolay ve lezzetli bir çorba... Büyük marketlerde baharat reyonlarında rahatlıkla bulabileceğiniz ,minik minik doğranarak kurutulmuş sebze karışımıyla hazırladım. Markette dolaşırken dikkatimi çekmişti kurutulmuş sebze ,denemek için bir miktar alınca ,ardından bu çorba çıktı ortaya işte...

Malzemeler :
2 çay bardağı kuru sebze
Yarım paket krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı etsuyu yada 1 etsu tablet
2 su bardağı su
2 yemek un
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Yapılışı :
Kurutulmuş sebzeleri 2 su bardağı suda 2 dakika kaynatıp süzüyoruz. Sebzeleri bir kenara ,suyunu bir kenara ayırıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye döküp sarımsak ile beraber haşladığımız kurutulmuş sebzeleri hafif soteliyoruz. Ardından 3 su bardağı etsuyunu ve kremayı da katıp karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Başka bir kapta unu hafif pembeleşene dek kavurup ayırdığımız sebze suyunu da ekleyerek iyice karıştırıp pürüssüz bir karışım elde ediyoruz. Çorbamız kaynadığında karıştıra karıştıra unlu karışımı ilave ederek tuz ve karabiberi de ekleyip 3-5 dakika daha kaynatıyor ve sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...



2 yorum:

ArMeda dedi ki...

Merhaba Nilaycım geçde olsa iadeye gelebildim galiba 2 aylık bir blog ama tarifler harika ellerine sağlık negüzel bloglar sayesinde bir sürü arkadaşım oldu sevgiler canım

nilay dedi ki...

Hoşgelmişsin Arzucum :)
Evet ,oldukça yeni blogum...Ortak ilgi alanı olan arkadaşlarım olması benide mutlu ediyor

sevgiyle kal :)
Nilay