17 Kasım 2006
İÇ BAKLALI PİLAV
Malzemeler :
1 su bardağı iç bakla
1,5 su bardağı pirinç
3 taze soğanın yaprakları
4-5 sap dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı etsuyu yada 1 tablet etsu
1 adet kesmeşeker
4-5 damla limon suyu
tuz
karabiber
Yapılışı :
Bu pilavı taze içbakla ile de kabuklu kurutulmuş iç bakla ile de hazırlayabilirsiniz. Öncelikle baklaları suda haşlıyoruz. Baklalarınız kuru ise akşamdan soğuk suda ıslatarak ardından daha uzun süre haşlamanız gerekecektir. Ben taze iken haşlanıp derin dondurucuda dondurulmuş bakla ile hazırladım. Taze yada dondurulmuş bakla ile hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı zeytinyağında ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz. Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 1-2 saat beklettiğimiz pirinçleri ,suyunu süzerek baklalara ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Son olarak kıyılmış dere otunu ,etsuyunu ,kesmeşekeri ,tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. 4-5 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonra ,pilavın üzerine kağıt havlu örterek ,tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
pilavlar,
yöresel tadlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Baklanin her cesitlisini cok severim..Ellerine saglik harika gorunuyor.. Izmirli arkadasindan sevgiler..
Hale..
http://www.soframiz.com
Yorum Gönder