Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

15 Kasım 2006

CAPPUCINOLU ÇİKOLATALI TATLI


Yine bana ait bir tarif...Sütlü tatlılar sınıfında olduğundan ;sağlıklı ,hafif ,hazırlaması kolay ve çook lezzetli :) Gerçekten yoğun bir lezzet olduğunu düşünüyorum...Ayrıca sunumuyla da şık bir tatlı oluyor ;

Malzemeler :
7 su bardağı süt
1 paket cappucinolu puding
8 yemek kaşığı un
20 adet kakaolu pötibör bisküvi
1 tatlı kaşığı nescafe
1 paket bitter çikolata ( 80 gr )
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
çikolatalı sos için ;
1,5 bardak süt
1 paket kakao ( 25 gr. )
5 yemek kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı un

Yapılışı :
Sekiz yemek kaşığı unu 1,5 su bardağı soğuk süt ile iyice karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz. Pudingi 5,5 su bardağı soğuk süt le karıştırıp pişiriyoruz. Puding kaynamaya başlayınca karıştırarak unlu karışımı pudinge ilave ediyoruz. 8 yemek kaşığı toz şekeride kattıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan indirerek soğumaya bırakıyoruz.
Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getiriyoruz. 1tatlı kaşığı nescafe ile 1 çay bardağı sıcak suyu karıştırarak şekersiz bir kahve hazırlıyoruz. Hazırladığımız kahveden 5 yemek kaşığı kahveyi ezip un haline getirdiğimiz bisküvilerle karıştırarak sert bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru fotoğraftaki gibi düz bir zemine yayıp küçük parçalar koparıyoruz.
Soğuyan pudinge 1 yemek kaşığı margarini ekleyerek mikserle iyice çırparak pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde ediyoruz.
Çikolatayı bıçak ile keserek fındık büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
Ardından cam kalıbı ,tatlının kalıptan çıkmasını kolaylaştırmak amacıyla margarinle hafif yağladıktan sonra dibine bir miktar pudingten dökerek üzerine bisküvili hamurdan kopardığımız parçalardan diziyoruz. Hamurların fotoğraftaki gibi kalıp kenarlarından 1 cm. içerde olmasına dikkat ediyoruz. Üzerine parçalara ayırdığımız çikolatadan serperek pudingten döküyoruz. Yine büskivili hamurdan ,çikolata ve yine puding. Tekrar büsküvi hamuru ,çikolata ve kalan pudingi döküp 3 kat oluşturuyoruz. Tatlının dış yüzeyinde tamamen cappucinolu puding görünmeli. Tatlımızın buzdolabında minimum 8-10 saat beklemesi gerekiyor.
Çikolatalı sos için ; 1 su bardağı soğuk süte kakaoyu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Şekeri ilave edip kaynatıyoruz. Yarım su bardağı soğuk süt ile 3 çay kaşığı unu pürüz kalmayacak şekilde karıştırarak kaynamakta olan kakaolu süte karıştırarak ilave ediyoruz. 2-3 dakika kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Üzerinde kabuk bağlamaması için karıştıra karıştıra soğutuyoruz.
Soğuyup sertleşen tatlımızı dolaptan çıkarıp dilimleyerek üzerine çikolatalı sos döküp servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...





7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nilaycım görüntüsü çok şık, eminim tadıda muhteşemdir, ellerine sağlık. Denenecekler listesine alındı;)

nilay dedi ki...

Bu tatlı bir çeşit bisküvili puding aslında...tatlının asıl özelliği sunumunun çok şık olması :) tadı da güzel...dene muhakkak pembelicim ;)

Adsız dedi ki...

Merhaba.. Nilay'cim..

Cok ozel ziyaretin ve guzel fikirlerin icin ben tesekkur ediyorum. Bende seni en kisa zamanda linklerime ekleyecegim, suan link sayfasi deneme asamasinda. Mutlaka bende ziyaretlerine gelecegim. Bu arada Izmire benden coook coook selamlar..

Adsız dedi ki...

Nilaycım, blogumun başlığını bir arkadaşım hazırlamıştı.;) Bir kaç gün öncede ikinci bir çizim yaptı blogum için, görmek istersen aşağıya link veriyorum, Sevgiler.

http://www.sammysam2006.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

sütlü tatlılar tariflerinin olduğu bir kitaptada görmüştüm bu tarifin farklısını yaptım çok lezzetli olmuştu ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

tarifleriniz çok güzel bu tarifide sütlü tatlılar tarifleri kitabında farklısını görmüştüm uyguladım çok lezzetli olmuştu sizinde ellerinize sağlık aldım birkaç tarif gidiyorum banada beklerim canım

nilay dedi ki...

sevgili Güliz ;
hoşgelmişsin :)bende çok seviyorum bu tatlıyı...sunumu da tadı da çok hoş oluyor

sevgiler