Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

21 Ekim 2006

TARÇINLI CEVİZLİ KEK


Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kakao ( silme )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat ( silme )
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı dolusu tarçın
Fındık büyüklüğünde margarin

Yapılışı :
Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.3 yumurtayı kırıp şekeri ekliyoruz ve 10 dakika mikserle çırpıyoruz.Dakika tutun çünkü 10 dakika önemli.Karışım kabarıp rengi açılmalı.Ardından yağ ve sütü ekleyip mikserin en düşük devrinde 2-3 dakika çırpıyoruz.Ayrı bir kapta un ,kabartma tozu ,karbonat ,kakao ve tarçını eleyip karıştırıyoruz.Bu karışımı mikserle çırptığımız karışıma ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz güzelce.Son olarak kek karışımına cevizide ekleyip fındık büyüklüğündeki margarinle yağladığımız kalıba döküyoruz. 180 derece fırında 55 dakika pişirip yanında çay yada kahve ile servis yapıyoruz.Mis kokulu tarçın rengi bir kek oluyor...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: