21 Ekim 2006
TARÇINLI CEVİZLİ KEK
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kakao ( silme )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat ( silme )
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı dolusu tarçın
Fındık büyüklüğünde margarin
Yapılışı :
Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.3 yumurtayı kırıp şekeri ekliyoruz ve 10 dakika mikserle çırpıyoruz.Dakika tutun çünkü 10 dakika önemli.Karışım kabarıp rengi açılmalı.Ardından yağ ve sütü ekleyip mikserin en düşük devrinde 2-3 dakika çırpıyoruz.Ayrı bir kapta un ,kabartma tozu ,karbonat ,kakao ve tarçını eleyip karıştırıyoruz.Bu karışımı mikserle çırptığımız karışıma ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz güzelce.Son olarak kek karışımına cevizide ekleyip fındık büyüklüğündeki margarinle yağladığımız kalıba döküyoruz. 180 derece fırında 55 dakika pişirip yanında çay yada kahve ile servis yapıyoruz.Mis kokulu tarçın rengi bir kek oluyor...
Afiyet olsun...
etiketler:
kekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder