Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

19 Ekim 2006


Günaydıııııııın :)
Koşuşturmacalar ,iş güç derken nihayet keyif yapma vaktinin geldiği haftasonu tatillerinde kahvaltı sofrasının ayrı bir yeri vardır.Daha bir özenle hazırlanır herşey ,ayrıca vakit sorunu yoktur çay keyfi ve sohbet için...İşte hayatın bize sunduğu bu tatlı anları pekiştiren bir lezzet...

Omleti daha önce böyle denemediğinize eminim.2 yıl önce Alice TV de İtalyan bir aşçı uygulamıştı asıl tarifi ,ben biraz geliştirdim tabiii ;

VOLKANİK OMLET

Malzemeler : ( 2 kişilik )
4 yumurta
2 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı mısır unu ( silme )
3 yemek kaşığı sıvı yağ ( mısır veya ayçiçek )
köri ,tuz ,karabiber
Sos için ;
4 adet ortaboy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
süslemek için maydanoz

Yapılışı :
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.Bir kaba alıp ocağın üzerinde zeytinyağını ve tuzu ekleyip pişirerek eritip sos haline getiriyoruz.Sosumuz hazır...
Yumurtaları bir kaba kırıp çırpıyoruz.Sütü ,mısır ununu ,ardından damak tadımıza göre köri ,karabiber ve tuzu ekliyoruz.Göz kararı bölemiyorsanız ,çırptığımız yumurtaları 3 kaba bölüyoruz ve orta büyüklükteki bir teflon tavada 3 adet omlet pişiriyoruz.Omletleri arkalı önlü kızarttıktan sonra kesme tahtasının üzerine alıp üçer cm.lik şeritlere bölüyoruz.Her porsiyona 1,5 omlet yeterli geliyor.Orjial tarifte 2 kişi için 6 adet yumurta kullanılıp toplam 4 adet omlet pişirilmişti ancak ben bunun fazla geleceğini düşünerek 4 yumurta ile 3 omlet hazırlıyorum.Kestiğimiz şeritleri iki porsiyona pay edip fotoğraftaki gibi şekil vererek üzerine hazırladığımız domates sosunu döküyoruz ve maydanoz ile süsleyip soğutmadan servis yapıyoruz.
Yumurta soğuyunca güzel olmuyor.Bu yüzden burada elçabukluğu önem taşıyor.
Afiyet olsun...


1 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

merhaba, sayfanızla geç tanıştım...ama tariflerinizin hepsini beğeni ile gezdim...keşke yeni tariflerle gelseniz...umarım herşey sizin için yolundadır...sağlıcakla kalın...