Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

03 Mayıs 2009

AHUDUDULU DİLİM KURABİYELER

.
IMG_2849

Bu kurabiyeleri yabancı bir tv kanalında görmüştüm. Bir şehrin tanıtıldığı programda sadece nefis görüntüleri vardı kurabiyelerin... Tarifi meçhul idi maalesef... Öyle hoş görünmüşlerdi ki gözüme eski tariflerimden uyarlayıp yapmaya karar verdim bende geçenlerde... Yani artık tarifi meçhul değil :) Ağızda dağılan kıvamıyla tereyağı ,tarçın ,ahududu ve cevizin mükemmel birleşimi... Mutlaka deneyin derim ,işte tarifimiz;

IMG_2861

Malzemeler :
2 bardak (270 gram) un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/4 çay kaşığı tuz
230 gr. tereyağı
1/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzerine ;
250 gr. ahududu reçeli
süsleme hamuru için ;
1 yumurta sarısı
50 gr tereyağı
1/2 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1/2 çay bardağı toz şeker
aldığı kadar un

IMG_2870

Yapılışı :
Öncelikle kurabiye hamurumuzu hazırlayalım. Oda ısısındaki teryağını ve şekeri çırpalım. Un ,nişasta ve tarçını ilave ederek elimizle yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Dikdörtgen mini fırın tepsisine yağlı kağıdı döşeyelim. Hamuru elimizle bastırarak tepsiye döşeyelim. Tüm hamurun kalınlığının aynı olmasına özen gösterelim. Hamurun kenarlarını hamur kesme aletiyle şekilli olarak düzeltebilirsiniz. Reçeli bir fırça yardımıyla ,tepsiye döşediğimiz hamurun üzerine döküp eşit bir şekilde dağıtalım.

IMG_2868

Ayrı bir kapta oda ısısndaki tereyağı ,yumurta sarısı ,şeker ve cevizi karıştıralım. Küçük bir hamur olduğundan ben burada un için ölçü kullanmadım. Yine ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edebilecek kadar un ilave edelim. Yoğurup hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. Kurabiye kalıbı ile şekilli olarak keselim. Kestiğimiz cevizli kurabiyeleri tepsiye döşediğimiz hamurun üzerine piştikten sonra keseceğimiz için ölçülü bir biçimde yerleştirelim. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp 7-8 dakika kadar beklettikten sonra bıçakla keserek bir tepsiye alalım. Kurabiyeleri minimum 30 dakika kadar soğuttuktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun...

5 yorum:

Özlem dedi ki...

Hmmm kıyır kıyır harika bir tarif, ellerinize sağlık,
sevgilerimle

mujdenin denemeleri dedi ki...

Enfes görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim,
Ne hos kuabiyeler, harika duruyorlar.

Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle...

Oyun dedi ki...

Zevkin bu kadarına da pes doğrusu valla! Tebrikler ne diyeyim

aaa dedi ki...

muhteşem görünüyorlar elinize sağlık...