Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

22 Şubat 2009

FRANSIZ USULÜ PEYNİRLİ SOĞAN ÇORBASI ve SİMİT KRUTON

.
Fransız Usulü Soğan Çorbası

23 Ekim 2006 dan bu yana faaliyette olan Cafe Sardunya bir süredir tadilattaydı efendim... Görsel anlamda şablondan kaynaklanan sıkıntılar ,özümüze sadık kalmak kaydıyla ,harcadığım bir miktar mesai sonrası yeni şablonda giderildi. Bundan böyle daha güzel fotoğraflarla ,daha geniş ve aydınlık bir zeminde burada olmaya devam edebileceğim :)

Kış mevsiminin kendini yoğun bir şekilde hissettirdiği şu günlerde içimizi ısıtacak ,lezzetiyle keyif katacak ,şık sunumuyla soframızı renklendirecek ,denemeyenlere ısrarla önerdiğim nefis bir çorba tarifiyle devam ediyoruz...
Çorba sürekli uyguladığım tarif... Simit kruton fikri Hürriyet Gazetesi yazarlarından devamlı takip ettiğim Arman Kırım'a ait... Biz ona gevrek diyoruz aslında İzmirliler olarak ama ,burada simit diyelim kimse yadırgamasın :) Orjinalinde çorba ,üzerine bir dilim kızarmış ekmek konularak servis ediliyor ,ancak ben hazırladığım simit krutonlarla servis yapıyorum. Bu şekilde farklı ve hoş bir sunum oluyor.


simit kruton

Malzemeler :
4 su bardağı etsuyu ( 1 lt. )
4 adet ortaboy beyaz soğan
3 yemek kaşığı un ( dolu dolu )
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
karabiber
tuz
üzerine ;
rendelenmiş kaşar peyniri
taşfırın simidi


IMG_2189

Yapılışı :
Öncelikle soğanları soyup halka şeklinde doğrayalım. Tencereye tereyağını koyup ocağa alalım. Soğanları ilave edelim ve orta ateşte iyice pişmelerini sağlayalım. Soğanlar yumuşayınca şekeri ekleyelim ve biraz daha ocakta tutup soğanların hafif karamelize olmasını sağlayalım.
Ayrı bir kapta unu kavuralım. Rengi hafif değişince ocaktan alıp 1 su bardağı soğuk etsuyu ekleyerek iyice karıştıralım. Pürüzsüz bir karışım elde etmeliyiz.
3 su bardağı etsuyunu soğanların üzerine ekleyelim. Unlu karışımı da ilave ederek karıştıra karıştıra kaynamasını sağlayalım. Tuz ve karabiber ile tadlandıralım. Çorbamız hazır...

Simit kruton için ;simitleri bıçakla ince ince dilimleyelim. Teflon tavaya dizip her iki yüzünün de kızarmalarını sağlayalım. Krutonları bol miktarda hazırlayıp daha sonra kullanmak üzere poşette saklayabilirsiniz. Hazırladığımız krutonlardan servis yapacaklarımızın üzerine ,rendelenmiş kaşar serperek tencerenin kapağını kapatalım. Ocağı kısalım ve peynirin erimesini sağlayalım. Soğan çorbasını çorba kasesine servis yaptıktan sonra ,üzerine peynirli simit kruton koyarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun...

.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sıcacık,nefis bir çorba.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ahh ahh yine gece gelmmiş bulundum:)bu hafta mutlaka deneyeceğim ve size fikrimi ulaştıracağım.sevgiler...

pecete dedi ki...

Ne diyeceğimi bilemedim. Sayfadan aşağıya indikçe ruh halim siyahtan maviye döndü. Herşey çok güzel. Fotoğraflar muteşem. Ellerine sağlık...

dilek dedi ki...

eline sağlık ,çorba çok lezzetli görünüyor, simit fikri de çok iyi,teşekkürler,sevgiler