Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

15 Aralık 2008

PATLICANLI TORTİGLİONİ

.

Süregelen makarna sevdamdan farklı bir kesit sunmak istiyorum... Gözde malzemesi patlıcan olup ,Akdeniz lezzetlerinin birbirleriyle ahenk içerisinde dans ettiği ve benim başlı başına bir yemek olarak nitelendirdiğim Patlıcanlı Makarna tarifim ;

Malzemeler :
2 adet ortaboy patlıcan
2 adet ortaboy domates
1/2 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
zeytinyağı
ceviz
beyaz peynir ( koyun peyniri )
karabiber
tuz
.

Yapılışı :
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyarak kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğrayalım. Zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine çıkaralım. Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyalım. Sarımsağı ezip salçayla birlikte tencereye alıp zeytinyağında çevirelim. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim. Domatesler pişince patlıcanları ilave edelim. Tuz ve karabiber ile tadlandırıp ocaktan alalım. Makarnaları aldante kıvamında tuzlu suda haşlayalım. Süzüp kesinlikle suya tutmadan hemen pişirdiğimiz sosun üzerine dökelim. Ocağa alıp karıştırarak sosla makarnanın bütünleşmesini sağlayalım. Sıcak sıcak servis tabağına alalım. Üzerine iri kıyılmış ceviz ve ufalanmış beyaz peynir serperek ,nane yaprağı ve ızgarada pişirdiğimiz bir dilim patlıcanla süsleyip servis yapalım.

.
.


Afiyet olsun...
.
.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Patlıcanlı makarnayı hiç denemedim ama, hem patlıcan hemde makarnaya bayıldığım düşünülürse, sevebileceğim bir lezzet. Görüntüde çok hoş.
Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Reci's'de buna benzer bir makarna yemiştim uzun zaman önce.Tadı damağımda kalmıştı.Tarifi denemek için sabırsızlanıyorum.Teşekkürler.Sevgilerimle...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nilay'cigim, hersey cok guzel, ugramayali cok guzel seyler hazirlamissin,hangi birine yorum yazacagimi sasirdim.
Ayrica gecmis bayramini kutlarim, sevgilerimi gonderiyorum.