Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

23 Aralık 2008

PASTIRMALI PATATES BÖREĞİ ve ye#40

.

Yazmaya biraz ara verince ,epeydir etkinliklere de katılmadığımı farkettim... Baktım ki bu ayın etkinlik konusu pastırma ve sucuk yemekleri ,dedim katılmadan olmazz :) Mutfaklarımıza miss gibi kokuların yayılacağı ve nefis lezzetlerin sergileneceği bu etkinliğin evsahipliğini nino mutfakta sayfasında sevgili Nihan yapıyor. Pastırma sucuk ye#40 etkinliği için Pastırmalı Patates Böreği hazırladım bende. Dilerseniz davet sofralarınızda ara sıcak olarak hazırlayabileceğeniz ,dilerseniz çayın yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz ,börek kıvamında ,nefis bir patates yemeği...

Ayrıca sevgili Esra'yı andığımız bu güzel etkinlik konusu ve evsahipliği için Nihan'a teşekkürlerimi sunuyor ve kolay gelsin dileklerimi iletmek istiyorum.


Malzemeler :
2 kg taze patates
200 gr.pastırma
13-15 adet kurutulmuş domates
6 diş sarımsak
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket krema ( 200 ml.)
200 gr. kaşar peyniri
Fındık büyüklüğünde tereyağı
karabiber
tuz


Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba kırıp iyice çırpalım. Sütü ,tuz ve karabiberi ilave edelim. Patatesleri iyice yıkayalım. Kabuklarını soymadan ince ince dilimleyelim. Dilimlediğimiz patatesleri sütlü karışımın içine alıp harmanlayalım. Kuru domatesleri suda 2-3 dakika kadar haşlayıp süzelim. Herbir dilimi 2-3 parçaya ayıralım. Fırın kabını tereyağıyla yağlayalım. Patatesleri bir kat dizelim. Üzerine pastırma dilimleri ve kuru domatesleri yerleştirelim.Sarımsakların kabuklarını soyup herbir dişi ikiye keselim.


Pateslerin aralarına sarımsaklardan yerleştirelim. Rendelenmiş kaşar peyniri ve krema dökelim. Bir kat daha patates dizelim. Aynı işlemi tekrarlayalım. Üzerine son kat patatesleri dizdikten sonra ,patatesleri batırdığımız sütlü karşımın kalanını patateslerin üzerine dökelim. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve krema ile kaplayarak ,karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerini örtelim. 200 derece fırına koyup ,20 dakika sonra patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek üzerinin kızarması için folyoyu çıkaralım. 5-6 dakika daha üzeri açık şekilde pişirerek ,kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım. Sıcak sıcak servis yapıldığında dilimlemesi biraz zor oluyor. Yarım saat kadar bekletip servis yaparsanız daha kolay ve düzgün dilimleyebilirsiniz. Her iki şekilde de fotoğrafladım.


.

.
Afiyet olsun...

.

.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli, aynı zamanda şık bir sunum olmuş.
Ellerinize sağlık

Sevgiler
http://www.hayatintakendisi.com

Adsız dedi ki...

Nilaycım merhaba
tarife bayıldım çok önceden bende bu tarife yakın patateslerin arasına ıspanak koyarak yapıyordum senin tarifini görünce aklıma geldi.Seninde dediğin gibi hem çay davetleri için hemde akşam yemeği davetlerinde et yada tavuğun yanında sunulabiliecek harika bir lezzet.Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

elinize sağlık, muhteşem gözüküyor. Patatesleri biraz haşlayıp fırına verince daha kolay pişiyor yani ben öyle yapıyorum, bu tarif içinde uygulayabiliriz sanırım.

NiNo dedi ki...

off nefis bisi bu canim ellerine saglik tsk ederiz katilimin icin renk kattin

Tijen dedi ki...

Nilay'cığım harika bir fikir bu ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Yeni yilin hepimize, oncelikle, saglik, mutluluk ve basari, ulkemiz icin de aydinlik yarinlar getirmesi dileklerimle, sevgilerimi gonderiyorum.

Yeni yiliniz kutlu olsun...

mesut demir dedi ki...

allahım insanlar neler yiyorlar:)

ellerinize sağlık..

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

enfeeees görünüyor...

gülşah dedi ki...

bende patatesleri hafif haşlayarak tarifi denemek istiyorum,sucukla yapsam olurmu acaba?
tarifin içi piştiken sonra ıslak kalmıyor dweğilmi?

nilay dedi ki...

merhaba Gülşah :)
patatesleri haşlamana gerek yok aslında,çünkü fırında çok çabuk pişiyorlar zaten...sucuklada olabilir tabiii ,200 derecede pişiriyoruz zaten ,ıslak kalmıyor. Beğeneceksin ;)

sevgiler