Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

08 Mayıs 2008

ORMAN MEYVELİ PASTA

..
19 nisanda annemin doğum günü için hazırladığım pasta... Çok hafif ,şık ve lezzetli bir pasta oldu :) Annem ve ev halkı pastamı çok beğendiler... Pasta buzdolabında bekleyince ,özellikle ertesi gün ,daha da güzelleşiyor... Öneriyorummm ;)

Malzemeler :
pandispanya için ;
5 yumurta
4 Türk kahvesi fincanı tozşeker
5 Türk kahvesi fincanı kekun
2/3 su bardağı ince dövülmüş ceviz
arasına ;
2 paket labne peyniri
4 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1/2 su bardağı damla çikolata
üzerine ;
2 paket krem şanti
3 çay bardağı soğuk süt
ıslatmak için ;
1,5 su bardağı süt

Yapılışı :
Pandispanya için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar çırpalım. Cevizi ekleyip karıştıralım. Ardından eleyerek unu ilave edelim ve bir tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıp yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 30-40 dk. kadar pişirelim. Kürdan batırdığımızda kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Ben pandispanyayı daima bir gün önceden pişiririm. Bu şekilde katlara ayırma işlemi daha başarılı oluyor.



Öncelikle tüm meyvelerden pastamızın üzerini süslemek için toplam bir avuç kadar ayıralım. Bir kapta labne peyniri ,pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp iyice çırparak pürüzsüz bir krema elde edelim. Bu kremayı pastanın katları arasında kullanacağız. Pandispanyayı 3 kat şeklinde keselim. 1/2 su bardağı sütle keki ıslatalım. Üzerine peynirli kremanın yarısını sürüp meyvelerin yarısını ve damla çikolataları dizelim. İkinci katı üzerine koyarak aynı işlemi uygulayalım. Son katı üzerine kapatıp yine sütle ıslatalım. Krem şantiyi sütle iyice çırpalım. 1/5 ini süslemek için ayırdıktan sonra ,pastanın üzerini ince bir kat olarak krem şantiyle sıvayalım. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Pastayı buzdolabından çıkarıp tekrar krem şantiyle sıvayalım. İkinci katı sürmemizin nedeni pastamızın daha pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlamak... Ayırdığımız krem şantiyle krema pompası yardımıyla pastamızın üzerini süsleyelim. Ayrdığımız meyveleri pastanın ortasına yığalım. Buzdolabında 5-6 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.



Afiyet olsun...


27 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Oncelikle annenin dogum gununu kutluyorum, daha nice saglikli ve guzel yillar diliyorum.

Pastan tek kelime ile harika olmus, ellerine saglik. Teker teker okudum, guzel bir gun diliyorum.

Sevgiler.

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Anne'nize nice sağlık ve sıhhat dolu yıllar diliyorum.Pasta çok şık görünüyor.Ellerinize sağlık....

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Harika bir pasta olmuş... Ellerinize sağlık... Anneciğinize sağlıklı mutlu yeni yaşlar diler, sizin ve annenizin en güzel gününü kutlarım...

Sevgiyle...

Gönül dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık..anneciğinede mutlu yıllar..sevgilerimle öpüyorum

Tijen dedi ki...

Anneciğine nice yaşlar diliyorum Nilay'cığım.

Adsız dedi ki...

Sahane görünüyor, ellerine saglik. Iyi pazarlar.

Pelin dedi ki...

Merhaba,
Pastanız çok güzel ve lezzetli görünüyor.Pandispanyası ve kreması ilgimi çekti.Mutlaka deneyeceğim.
Elinize sağlık.Sevgiler

Yemekbahane dedi ki...

Pasta süper gözüküyor ellerine sağlık canım

Sevgiler
Müge

Hülya dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş.
Ellerine sağlık.
Ara kreması son derece hafif olmuştur değil mi?
Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Iyisindir umarim, hic bu kadar ara vermezdin de? Merak etttim. Kendine iyi bak.

Yunkabu dedi ki...

Yapilis asamalarini izlemek cok zevkli oluyor boyle tariflerde. Ellerinize saglik nefis gozukuyor, sondaki dilimi dorunce yutkundum vallahi :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ben bu pastayı nasıl atlamışım... Böyle bir pasta yorumsuz olurmu hiç... Bol meyveli harika...

Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

SEVGİLİ NİLAY.
İSMİ GÜZEL KENDİ GÜZEL SAYFANIZI KEYİFLE İNCELİYORUMM.
İZMİR ÖZELLİKLE,ÇEŞME-URLA AŞIKLISIYIM. YAKINDA ORALARDAYIMM.
ÇOK SVGLR nUnU

Unknown dedi ki...

Merhabalar ellerine sağlık pasta enfes olmuş bloğunu tesadüfen gördüm ama iyi ki görmüşüm paylaşımın için teşekkürler bundan sonra sıksık görüşmek dileğiyle iyi hafta sonları öpüyorum sevgiyle kal...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Nilaycım annenin doğum günü kutlu olsun.

pelince dedi ki...

Anneciğinin geçmiş doğum günü kutlu olsun...Pasta çok şık duruyor,ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık ablacım :)

berrin dedi ki...

harika görünüyor...
ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Canım iyi pazarlar çok uzun zamandır yoksun inşallah bir sorun yoktur öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Canım bloğuna hergün uğruyorum çok uzun süredir yoksun inşallah önemli birşey yoktur,hayırlı ve bereketli ramazanlar dilerim...
öptüm

çınarkurabiye dedi ki...

Canım sağlıklı,huzurlu ve aile sıcaklığında gececek şeker tadında bir bayram dilerim..

sevgiler
gözde

ayca dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık
ama niye devam etmemişsiniz. yeni tarifler bekliyoruz
selamlarımla..

Turk Anne dedi ki...

Benimde boyle bir pasta tarifim var fakat ben katlarin arasina once meyvalari sonra ustune kremasini koyup diger kati ekliyorum. Nedenine gelince ertesi gunune kadar o meyvalarin sulari katlarin icine akip harika lezzetli ve yas bir pasta ortaya cikariyor. Iyi olgunlasmis 1-2 muzu daire daire dilimleyip meyvalarin ustune eklerseniz daha lezzeli bir pasta oluyor bende size oneririm, deneyip begenirseniz haber verin.

gamze dedi ki...

acaba hangi labne peynirini kullanıyorsunuz ? bana benimkiler biraz tuzlu geldi:((( dolayısıyla pastada öyle geldi...

gamze dedi ki...

ellerinize sağlık ben hangi labne peynirini kullandığınızı sormuştum ama yayınlanmamış..... inşallah bu yayınlanır.... ben bu pastayı yapmaya çalıştım sanki biraz tuzlu oldu sanırım peynirinden ben yedim ama arkadaşlar yarım bıraktı:((

nilay dedi ki...

Merhaba Gamze ;
gündüz çalıştığım için cevap yazma imkanım olmuyor pek... Nasıl tuzlu olabilir ki ? Bu imkansız.. Asıl ben merak ettim şimdi senin kullandığın markayı... Çünkü labne peyniri tuzsuz bir peynirdir. Üstelik içerisine şeker de ekliyoruz pasta kreması haline getirirken... Ben genellikle Pınar Labne kullanıyorum. Markası çok önemli değil aslında tuzlu olmaması için ,çünkü labne peyniri tuzlu olmaz. Tuzlu krem peynir mi aldın acaba sen yanlışlıkla diye düşünüyorum :)

gamze dedi ki...

sevgili nilaycım tekrar denedim bu sefer tadı harika oldu.... sanırım problem peynirle ilgili değil benim sakarlıklarımdan biri olabilir diye düşünüyorum.... tabi şekli seninki kadar güzel olmadı ama söz konusu ben olunca gayet iyi gözüküyordu... çok teşekkür ederim....