Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

25 Ocak 2009

Ye#41 Portakallı Tarifler ve PORTAKALLI KREP TATLISI

.
IMG_1959

IMG_1952

Bu ayki ye#41 Portakallı Tarifler konulu etkinliğimizin ev sahipliğini Portakal Ağacı sayfasında sevgili Hatice yapıyor. Bende özellikle tatlılarda kullanmayı çok sevdiğim portakal ile Portakallı Krep Tatlısı hazırladım. Bu etkinlikte ,özellikle kabuğundaki mis kokulu aroması ;kurabiyelere ,pastalara ,tatlılara ,çikolataya çok yakışan portakal ile harika lezzetler çıkacağına eminim yine... Evsahipliği için Hatice'ye teşekkürlerimi iletmek istiyorum :)

Malzemeler :
1 yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
3/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı havuç suyu
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 + 1/2 su bardağı kek un
1/2 paket vanilya
içine ;
300 gr labne peyniri
8 yemek kaşığı pudra şekeri
damla çikolata
üzerine ;
80 gr bitter çikolata
1/2 çay fincanı krema
pişirmek için ;
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpalım. Portakal suyu ,havuç suyu ve portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. Kek un ve vanilyayıda ekleyelim. Krep hamurumuz hazır.

Teflon tavayı ocağa koyalım. Fındık büyüklüğünde tereyağı ile tavanın her yerini yağlayalım. Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim. Tavanın dibinin tümüne yayılmasını sağladıktan sonra ters yüz ederek fazla kızartmadan kreplerimizi pişirelim. Bu ölçülerle benim tavamda 4 adet krep oldu.
Bir kapta labne peyniri ve pudra şekerini karıştıralım. Kreplerin her iki yanından biraz kestikten sonra ,hazırladığımız kremayı kreplerin içerisine sürelim. Üzerlerine damla çikolata serptikten sonra ,rulo şeklinde saralım. Bir tepsiye koyup üzerini streç filmle örtelim ve yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
Bu sırada çikolatayı benmari usulü eriterek krema ile karıştırıp çikolata sosunu hazırlayalım.
Dolaptan çıkardığımız rulo krepleri verev bir şekilde bıçakla 3 er cm. kalınlıkta dilimleyelim. Üzerlerine çikolata sos gezdirdikten sonra servis yapalım.

IMG_1960

Afiyet olsun...

.

13 yorum:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Süpersin vallahi.Ne muhteşem bir lezzet olmuş!Sunum da çok şık.Sevgilerimle...

Güldem dedi ki...

yine harika görünüyor:) buarada ben sitenizi gündüz ziaret etmeliyim zira bu saatte tarifleri deneemek zor:)ağzımdan akan sularla kalıyorum sabaha kadar:)ellerinize sağlık.

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Harika olmuş... Yaratıcılık süper... Görüntü süper... Ellerinize sağlık... Sevgiler...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık

seda dedi ki...

hemen denemek istiyorum süper görünüyo ellerinize sağlık sevgiler.....

SERAP dedi ki...

Süper olmus.Görüntüsü bile yetiyor adama..mmm ne güzel olmustur kimbilir.Tebrikler.Bende kesin yapacagim.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Muhteşem bir görüntü hala tabağı izliyorum. Harika. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Özlem dedi ki...

Çok şık olmuş bunlar, bayıldım.
Ellerine sağlık, sevgiler.

Özlem dedi ki...

Çok şık olmuş bunlar, bayıldım.
Ellerine sağlık, sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Aklina ve eline saglik Nilay'cigim,
Harika olmus...

Sevgiler...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

görüntü muhteşem...tadıda öyledir muhakkak...ellerine sağlık....

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ne kadar güzel bir görüntü bu! Ellerine sağlık.

neslihan dedi ki...

çok başarılı tebrikler