Ramazan ayından kalmış olan hurmaları değerlendirmek için yaptığım bu kek ,ev halkı tarafından çok beğenildi... Safranın sarı rengiyle ,hurmanın kahvesi ,kekte çok güzel bir görüntü oluşturdu. Bu leziz keki denemek isteyenler için işte tarifi ;
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yerli safran
3 su bardağı kek un
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı sıvıyağ
15-18 adet hurma
½ su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı :
Bir tencerede sütü safranla birlikte kaynattıktan sonra ,süt sarı rengi alınca ocaktan alarak süzüp soğutuyoruz. Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz.
Süt ve yağı ilave ettikten sonra 3-4 dakika kadar daha çırptıktan sonra ,eleyerek unu ilave ediyoruz. Kek un yerine normal un kullanıyorsanız bir paket kabartma tozu ilave etmeyi unutmayın... Çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar şeklinde kestiğimiz hurmaları tek tek kek hamuruna ekliyoruz. Eklediğimiz hurmayı bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz ki hurma parçaları hamura bulansınlar ki birbirine yapışmasınlar. Cevizi de ilave ettikten sonra ,hamuru yağlanmış kek kalıbına dökerek ,önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirerek fırından çıkarıyoruz. Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
4 yorum:
nefisss. ellerinize sağlık.
Nefis bir kek olmuş. Evde ramazandan kalma hurmalar var denemeliyim. Ellerine sağlık Nilay'cığım sevgiler...
nefis olmus canim ellerine saglik
Nilay' cığım çok nefis bir keke benziyor. Beş çayında ne güzel gider şimdi.
Ellerine sağlık, sevgiler.
Yorum Gönder