Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

08 Ekim 2007

KARADUTLU LOR TATLISI


İzmir’imin Tire ilçesinde yapılan bu yöresel lezzeti evde uygulamaya karar verince ,önce pazardan yarım kilo karadut aldım. Dutları yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra ,bir tencereye 750 gr şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyip ocağa koydum. Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca içerisine ayıkladığım dutları atıp bir süre daha kaynattım. Reçel kıvamını alınca yarım limon suyunu ekleyerek reçeli ocaktan alıp soğumaya bıraktım. Reçel soğuyunca cam bir kavanoza doldurdum. Dilerseniz siz bu tatlıyı hazır dut reçeli ile de hazırlayabilirsiniz. Dut reçelini dut mevsiminde hazırlamıştım...
Geçen hafta marketten aldığım tatlı loru dilimleyerek servis tabaklarına aldım. Lorun üzerine daha önceden hazırlamış olduğum dut reçelinden dökerek servis yaptım. Tire’de bir restoranda üzerine dövülmüş ceviz de serpiyorlar... Ben sade halini daha çok seviyorum. Bu sunumu çok şık ve nefis tatlıyı öncelikle gidip Tire’de yemyeşil Kaplan köyündeki Dağ Restoran 'da tatmanızı öneriyorum. Gidemeyenler ,ya da evde denemek isteyenlere tarifim tavsiyemdir :)


13 yorum:

serinmavi dedi ki...

Hayırlı kandiller dilerim canım...........

Adsız dedi ki...

SELAM
ÇOK PRATİK BİR TATLI OLMUŞ.GÖRÜNTÜDE HARİKA.ELİNE SAĞLIK CANIM.

NiNo dedi ki...

oo canim ellerine saglik nasilda nefis olmus kandilini kutlkarim canim sevgiler

Adsız dedi ki...

çok değişik bir görnütüsü var eminim lezzeti de öyledir ama merak ettim şimdi nasıl diye
ellerine sağlık

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor tatlı.Üzerinde çilek,karadut,ahududu olan her lezzeti severek yiyorum.Ev yapımı lor ile de yapılabilirmi?


sevgiyle kal...

Yaren dedi ki...

Tadi mutlaka güzeldir cünkü görünümü onu anlatiyor.Ellerine saglik.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Ellerine saglik, harika olmus.
Guzel bir bayram diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

munevver dedi ki...

Nilay, bayramınız kutlu olsun.

Sevgiyle,
Nane Limon

Adsız dedi ki...

Şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğimle kocaman sevgilerrr
yeşim

Adsız dedi ki...

BAYRAMINI KUTLARIM.NİCE BAYRAMLARA CANIM

Bocuruk dedi ki...

Nilay'cığım,
Tarif harika. Benim de çok sevdiğim bir tat. Ama bir sene sonrayı bekleyeceğim denemek için.
Bayramını kutluyor ve seni çok öpüyorum:)
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Nilay'cigim arkadasim,
Sana hayirli bayramlar dilerim canim.Umarim guzeldir senin icin.Misafirlerin neyin vardir belki:))canim umarim hersey yolundadir.

Sevgilerimi yolluyorum.(emialimi aldinmi bu arada)

Mutfak Havlusu dedi ki...

yazı hatırlatan bir tatlı,çok leziz görünüyor.
ellerine sağlık