Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

25 Ağustos 2007

İNCİRLİ ÇİKOLATALI KEK


Yoğun çikolata tadı ve çıtır çıtır incir çekirdekleri... Bu nefis lezzeti mutlaka denemenizi öneriyorum ;

Malzemeler :
2 yumurta sarısı
1 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
½ su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
10 adet kuru incir
üzeri için ;
80 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt



Yapılışı :
Kuru incirleri ortadan ikiye kesip bir bıçak yardımıyla iç kısmını kabuklarından sıyırarak alıyoruz. Sadece iç kısmını kullanacağız. Yumurta sarıları ve yumurtayı ,şeker ile yaklaşık 8-10 dakika kadar çırptıktan sonra ,sıvıyağ ve sütü ilave ederek 2-3 dakika kadar daha çırpıyoruz. İncir içini ekleyerek ,tüm karışıma dağılması için mikserle çırpıyoruz. Ayrı bir kapta elediğimiz un ,pirinç unu ,kabartma tozu ,kakao ve iri kıyılmış cevizi harmanlıyoruz. Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp ,önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Fırını söndürdükten sonra ,kapağını aralayıp keki fırından çıkarmadan 5 dakika kadar fırında hafif soğutuyoruz. Ardından fırından çıkarıyoruz. Kek ılınınca ,önceden pişirdiğimiz ve hafif soğuttuğumuz çikolatalı sütü kalıptan çıkarmadan kekin yanlarından döküyoruz. Süt kekin dibine ve yanlarına yayılacaktır. Kekin sütü emmesini bekledikten sonra bir tabağa ters çevirerek buzdolabına koyuyoruz. 5-6 saat beklettikten sonra dilimleyip ,dondurma ile servis yapıyoruz.




Afiyet olsun...


8 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Nilay'cığım çok nefis görünüyor deneyeceğim.
Sevgilerimle iyi pazarlar canım...

Adsız dedi ki...

Ellerine sglik canim cok guzel ve hos goruntusu var mutlaka lezzetli olmustur.

Nukhet dedi ki...

Sevgili NIlay
Aksam kulaklarini cinlattim bilmem senin oradan hissedildi mi? Biz de aksam gene noodles vardi da gene senin tarifine bakip durdum, sonra da sagiolsun Nilay dedim. Afiyetle yedik vallahi. Bu arada cikolataya da incirede bayiulirim. Ikisi de ayni lezzette super. Ellerine saglik. Sevgiler

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik enfes gorunuyor kandilini kutlarim sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cigim,
Gene harika bir kek yapmissin, kimbilir ne guzel olmustur. Ellerine saglik. Denenecekler listesine alindi.
Sevgilerimi gonderiyor, kandilini kutluyorum.

Hesna dedi ki...

Merhaba
Bol malzemeli harika bir kek olmuş eline sağlık.
Bende beklerim.
Selamlar
Hesna

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Nilay ellerine sağlık.İncir en sevdiğim meyvedir.Kurusunu ise pastalarda çok beğeniyorum.Bu tarif denenmeli diyorum.
sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım. Çok güzel olmuştur eminim.Çok güvenilir bir yerden gelmedikçe incir kurusu yiyemiyorum ne yazık ki.Öyle bir incir edindiğimde denenecekler arasında :)

Selamlar....