Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

17 Haziran 2007

KURU MEYVELİ ÇAYLI KEK


Çaylı keki bir de böyle denemenizi öneriyorum ;) Mis kokulu ve çok lezzetli bir kek...

Malzemeler :
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
¾ su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı kuru meyve ( üzüm ,erik ,vişne vs.)
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet dövülmüş karanfil


Yapılışı :
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ ve çayı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta elenmiş un ,kabartma tozu ,tarçın ,zencefil ,karanfil ,kakao ,ceviz ve kuru meyveleri iyice karıştırıyoruz ve bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek tathta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba dökerek önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika kadar pişirip ,bir bıçak ya da kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarıyoruz. 5-10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...


12 yorum:

Adsız dedi ki...

mmmm...kokusu burnuma geldi....geçen gün bende yaptım zencefilli kek ...o nasıl bir kokudur.o nası bir lezeettir....süper gözüküyor senin pastanda...elllerine sağlık....sevgiye kal

Sanem dedi ki...

Ah keske kekin pismisini de sevsem, ben cigken hamuru tuketenlerdenim ;) Eline saglik.

NiNo dedi ki...

mm enfes bir goruntu bir 5 cayinda izmirde balkonda nasilda guzel giderdi denize karsi, dalga sesleri ve martilar :) sanirim annemi cok ozledim ama 1 hafta kaldi bulusmaya ellerine saglik canimcim

Özlem dedi ki...

Nilay' cığım merhaba,
Çaylık keki ben de sık sık ve çok severek yaparım. Kuru meyveler ve zencefil de eklenince kimbilir ne muhteşem bir lezzet çıkıyordur ortaya. Ellerine sağlık, sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay
evvelki haftasonu ben de yaptım çaylı ve zencefilli kek, fotoğrafını çekmeye fırsat olmayınca ekleyememiştim. Ama senin meyveli kekin yanında kuru kaldı benim kekim:)
Çaylı kek benim ortaokul yıllarımda yaptığım bir kekdi. Evde artan çaylar da değerleniyordu böylece:) Bu sefer birden yapmak geldi aklıma gideceğimiz misafirliğe hediye olsun diye. Zencefil katmak geldi sonra aklıma. Badem kırıkları ekledim. Eşim çok sevince şaşırdım bana göre hala çok sade idi bu kek. Meyveli yapınca çok daha beğenecek eminim.
sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Nilay,
kekin içindeki malzemeler çok güzel görünüyor,
pişince kimbilir nasıl güzel yoğun kek tadı alınır.
Çayı da çok severim, kekin içinde olsun dışında olsun vazgecilmez bir lezzettir değil mi? :)
Ellerine sağlık canim
sevgilerle

Adsız dedi ki...

slm..kek çok güzel görünüyor,bir ara çok modaydı çaylı kek..nostaljik bir kek olmuş yani..ama ben içine koydugun kuru meyveleri merak ettim..iki bardak çok değil mi.selamlar.

Minik Kus dedi ki...

Nilay, yillardir unuttugum bir tadi hatirlattin bana. Eskiden yapardik biz cayli keki, aslinda genelde bizim evde cay kalmaz ama ola ki biraz kalsin hemen bu kekten yapardik. Tabi senin malzemelerin daha cok, eminim tadi daha da guzeldir. Ellerine saglik :)

anne ve cocuk dedi ki...

blogun cok guzel ve tarifler harika..ellerine saglik...

nilay dedi ki...

Sevgili Hande ;
zencefil harika kokuyor bence de...teşekkür ederim :)

Sanem'cim;
ben de senin gibilerdenim...çiğkende çok seviyorum kek hamurunu..kek kabını sıyırmayı kimseye bırakmam aslaaa :)teşekkür ederim canım

Sevgili Nihan ;
anneciğin de seni çok özlemiştir eminim :)İzmir'i çok özelemişsin sen ,kek bahane ;) teşekkür ederim


Özlem'cim;
eskiden daha çok yapılırdı çaylı kek...yıllar sonra bu şekildeki farklı yorumunu çok sevdik biz...teşekkür ederim canım

seçil dedi ki...

Merhaba, ben markette satılan kurutulmuş meyveleri pek sevmiyorum. Tarifinizi görünce, "acaba evde kendimiz kurutabilir miyiz meyveleri?" diye düşündüm. Gerçi daha yaza çok var ama fikrinizi almak istedim.

nilay dedi ki...

kurutabiliriz tabiii Seçil... Bu işlemi kışın da düşük ısıda fırında yapabilirsin. Epey zaman gerektiren bir işlem yalnız