Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

14 Mayıs 2007

KÖRİLİ MAKARNA


Köri tavuk etine çok yakıştırdığım bir baharat. İşte bu iki lezzetin yoğunlaştığı ,ana yemek olarak da hazırlayabileceğiniz nefis bir makarna tarifi ;

Malzemeler :
1 paket makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk kalça
200 gr mantar
5 adet yeşil biber
4 adet taze soğan
2 tatlı kaşığı köri
100 gr krema
Yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
.
Yapılışı :
Makarnaları tuzlu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz suda haşlıyoruz. Tavuk etlerini yıkayıp kesme şeker büyüklüğünde doğruyoruz. Zeytinyağını teflon tavaya koyup orta ateşte tavuk etlerini pişiriyoruz. Mantarları üç dört parçaya ayırıp iri iri doğruyoruz ve tavuk etleri suyunu çekmeye başlarken tavaya ilave ediyoruz. Biberleri iri iri doğrayıp mantarlar ve tavuk etleri suyunu çekince ekliyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Taze soğanların yeşil kısımları ince doğrayıp kavurduğumuz karışıma ilave ediyoruz. Tuz ,karabiber ve köriyi de ekleyip kremayı katıyoruz. 1-2 dakika daha kaynatıp haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı ekliyoruz. Yoğun bir köri tadı elde etmek isterseniz bu aşamada 1 çay kaşığı kadar köri serpebilirsiniz makarnaya... İyice karıştırıp 3-4 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alıp domatesle süsledikten sonra servis yapıyoruz.
.
.
Afiyet olsun...
.
.
.

7 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Nilay
Ellerine sağlık bende makarnaya bayılırım ve tavuk etini de körisiz düşünemem.
sevgilerle...

ayseyaman dedi ki...

Nilay'cim bu baharatı çok merak ediyorum, arap bakkalına her gittiğimde elim mutlaka farklı baharatlara gider. Bizimki sağolsun herzamanki gibi karşı çıkar. Tabii ben ondan habersiz yapıp önüne koyuncaya kadar önyargısını yıkamayız...Böyle bir durum var umarım en yakın yazanda kaşık kaşık körili tavuklar yaparım..:)
Ellerine sağlık canım
sevgilerle

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

*Ra dedi ki...

Nilaycığım makarnada pek değişiklik yapamayan bir tipimdir. Ama mantarlı hastasıyımdır. Kesin denemeliyim. Hem yeni aldığım köri ile değişik br tad elde ederim. Ben de yeni yeni alışıyorum baharat olayına. Oysa buradaki yemekler baharatı yoğun olur. Alışkanlık demek ki?
Ben de kaç zamandır geliyorum ama iş yoğunluğundan yorum bırakmaya fırsat bulamıyorum. İş değişikliğinden bahsetmiştin. Umarım herşey yolundadır canım. Sevgilerimle.

Minik Kus dedi ki...

Nilay, koriyi ben de cok severim. Gerci burda Hintlilerin baharat kokularindan midem bulanmaya basladigi icin pek kullanmiyorum ama Turkiye'deyken cok severdim. Kendi evimde denesem nasil olur acaba? Hmmm hic de fena bir fikir degil. Ellerine saglik, sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor köriye bayılırım mutlaka denicem elinize sağlık

Adsız dedi ki...

hemmen şimdi yapıyorm