20 Ocak 2007
PORTAKAL KREMALI ÇİKOLATALI TATLI
Şu soğuk kış günlerinde malum ;grip ,nezle gibi hastalıkları ağırlarken ,C vitamini deposu olması özelliğiyle ,evde bol bol bulundurduğumuz portakallar masanın üzerindeki sepetin içerisinde pırıl pırıl ,kocaman kocaman durdukça ,her yaptığım tatlıya ,kurabiyeye koymak geliyor içimden :) Yapımı kolay ,sunumu şık ve de oldukça lezzetli bir portakallı tarif daha ;
Malzemeler :
1 su bardağı süt
Yarım paket bitter çikolatalı puding
2 paket kakaolu bisküvi
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
krema için ;
portakal suyu
1 adet havuç
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
Yapılışı :
Öncelikle soğuk süt ile pudingi karıştırıp ocağa koyarak ,karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kıvamı oldukça koyu oluyor. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğutuyoruz. Soğurken arada karıştırmayı ihmal etmeyin ki üzeri kabuk bağlamasın. Kakakolu bisküvileri ( ben Eti markası kullandım ) minik minik kırıp ılınmış pudingi ve çok ince rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Dilerseniz pudingi yavaş yavaş ilave edin... Hamurun kıvamı biraz sert olmalı çünkü...Verdiğim ölçü bende tam oldu ,yinede pudingin markası yada bardağınızın şekli bile ölçülerde etkendir. İyice karıştırıp sert bir hamur elde ettikten sonra ,alüminyum folyo ile kapladığımız kelepçeli kalıba hamuru elimizle bastırarak yayıyoruz. Bir poşete geçirip buzdolabında 1 gün bekletiyoruz.
Kreması için krem şantiyi kutunun üzerindeki pişirme önerisi doğrultusunda süt yerine portakal suyu ile çırparak hazırlıyoruz. Kıvamı sıkma torbasıyla sıkacağımız için biraz sert olmalı. Dilerseniz bir paket krema sertleştirici de ekleyebilirsiniz. Ben eklemedim. Kremanın yarısını başka bir kaba aldıktan sonra ,bir adet havucu kabuklarını soyup doğrayarak içerisine 2 yemek kaşığı tozşeker ilave edilmiş suda iyice haşlıyoruz. Havuçlar yumuşayınca suyunu süzerek robotla püre haline getirerek kremanın yarısına karıştırıyoruz. Hazırladığım yiyeceklerde kimsayal gıda boyalarını kullanmaktan çok hoşlanmıyorum. Bu yüzden gıda boyası yerine renk vermesi için haşlanmış havucu tercih ettim...Portakal tadı ve kokusu havuca baskın geldiğinden içinde havuç olduğunu kimse anlamıyor :) Ayrıca krema da böylelikle çok daha besleyici oldu...
Dolapta beklettiğimiz bisküvili hamurumuzu alarak kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz. Kremaları önce beyaz olmak üzere sırasıyla sıkma torbasına doldurarak tatlımızın üzerine dekoratif bir şekilde sıktıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekleterek dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Nilaycim
Ellerine saglik gercekten de gene ne guzel seyler yayinlamissin boyle. Su kelepceli kaliptan almak sart oldu beseferde. Sevgiler.
Nukhet
Merhaba Nilay
sende benim gibi portakala düşkünlerdensin:) Benimde sürekli aklımdan portakallı limonlu tarifler geçiyor:) Üzerindeki kremalar çok şirin duruyor.. Beze ye benziyorlar. Ellerine sağlık
sevgiler
Nilay gerçekten çok hoş olmuş kremanın rengi ve tatlın da tabii. Ellerine sağlık, benim gibi hiç gıda boyasından hoşlanmayanlar için ideal. Sevgiler.
Nilaycım ,pastanın görüntüsü çok güzel.Portakallı lezzetlere ben de bayılıyorum.Buyüzden alttaki bisküviler de ilgimi çekti, ellerine sağlık.
seda
tarifname.blogspot.com
Ellerine sağlık Nilay'cım çok güzel olmuş, ayrıca turuncu rengi vermen için havuç eklemen fikri gerçekten çok hoşuma gitti, bunu not alıyorum hemen:))
nilay'cığım,
yorumunu şimdilik yayınlayamasam da aynı duyguları paylaştığımıza şaşırmadığımızı buradan söylemek isterim. o acı karşısında göz yaşlarına boğulmamak mümkün müydü? toprağı bol olsun.
tijen
Nilaycım harika görünüyor ellerine sağlık havuç fikride süper gıda boyasına ne gerek var değilmi zaten herşey sebze ve meyvelerde var enfes olmuş
sevgili Nükhet :)
teşekkür ederim...bu tarif kelepçeli kalıp olmadan da yapılabilir aslında...çünkü hamurun kıvamı oldukça sert oluyor.Benim kolayıma geldi bu kalıbı kullanmak...Kelepçeli kalıp sağladığı avantajlarla mutfakta olmazsa olmazlardan oldu benim için...en kısa zamanda bir tane sende edin derim arkadaşım ;)
Pınar'cım ;
aynen öyle :)ne yapsam elim portakal ya da limona gidiyor...teşekkür ederim canım
sevgiler
sevgili Behiye ;
mecbur kalmadıkça gıda boyasından uzak durmaya çalışıyorum...teşekkürler canım :)
sevgili Seda ;
hoşgelmişsin...teşekkür ederim :)
sevgili Pembeli ;
ıspanağın yeşili ,limonun sarısı ,portakalın havucun turuncusu ,vişnenin bordosu.....ve daha sayamadığım doğanın bize sunduğu renkler meyve ve sebzelerde mevcut aslında...teşekkür ederim canım :)
sevgili Tijen ;
kardeşliğe ,barışa inanan tüm insanların başı sağolsun...toprağı bol olsun
sevgiler
merhaba kirazdalı :)
hoşgelmişsin...teşekkür ederim
Canim cok hos ir tarif olmus.Nerden buluyorsun bu guzel tarifleri...Ellerine saglik...Operim
Nilay,tatlını çok beğendim.Eline sağlık.Gıda boyası kullanmadığım için,kremayı doğal yöntemlerle renklendirmen çok hoşuma gitti.
Sevgiyle,nanelimon
Sevgili Nilay'cığım,
Ne kadar güzel ve şık olmuş tatlın üstelik portakallı olması da bir o kadar lezzet katmıştır tatlına..
Bende portakalı ve onunla yapılan herşeyi çok severim..Üzerininide ne kadar hoş süslemişsin ellerine sağlık canım..
Sevgilerimi gönderiyorum..Gül
nilaycım ellerine sağlık....harika görünüyor...ellerine sağlık.....
http://leziz.blogcu.com/
Çok pratik, kremanın rengi çok hoş olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler
Sevgili Nilay,
Yapıyorsun güzelim pastaları ama hiç göndermeyip ailece tüketiyorsunuz , olmuyor böyle ama .. lütfen ödemeli olarak kargo ile bize'de gönder.... resimlerine bakıp tadlarına bakamamak çok kötüüüü :( ...
Kurbağa Prens
Yorum Gönder