Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

04 Ocak 2007

PANCAKE


Veee... 2007 nin ilk tarifi :) Bir bayram sabahı hazırladığım kahvaltı... Şık sunumu ,hafif ve doyurucu olması özelliğiyle tavsiye ediyorum ;

Malzemeler :
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı toz maya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam şeker
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
İç malzeme :
Peynirli için ;
150 gr beyaz peynir
2 adet kurutulmuş domates
1 tazesoğanın yaprakları
1 çay kaşığı kuru nane
yarım çay kaşığı karabiber
2 dal dereotu
Reçelli için ;
100 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı pudra şekeri
meyve reçeli ( turunç ,çilek ,kayısı vs.)

Yapılışı :
Yumuşatılmış tereyağı ve yumurtayı mikserle iyice çırparak sütü ilave ediyoruz. Tüm malzemelerimiz oda ısısında olmalı. Ardından mayayı ,tuzu ve şekeri ekliyoruz. Son olarak elenmiş ve karbonatla kırıştırılmış unu da katıp iyice karıştırıyoruz. Pancake hamurumuz hazır.
Teflon tavayı ocakta kızdırıp 1 çay kaşığı sıvı yağ ile yağladıktan sonra kepçe ile azar azar tavaya döküp tavayı sağa sola çevirerek düzgün ve hamburger ekmeği büyüklüğünde pancake ler elde ediyoruz. Arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Ben hamurun yarısını tatlı olarak servis yapmak için bu şekilde kızarttıkan sonra diğer yarısına peynirle servis için bir miktar daha tuz ekleyerek kızarttım. Tüm hamuru bu şekilde kızartıyoruz. Dört kişilik bir kahvaltı için ideal sayıda pancake imiz oluyor. Ben peynirli iç malzeme için ; beyaz peynir ,zeytinyağında bekletilmiş ve ince doğranmış kurutulmuş domates ,ince doğranmış tazesoğan ,dereotu ,nane ve karabiberi karıştırarak ,pancake lerin arasına sürdükten sonra dilimlenmiş domates ve yeşil biber ile süsledim.
Tatlı olarak ise labne peyniri ve pudra şekerini karıştırarak hazırladığım kremayı pancake e sürdükten sonra ,ince ince dilimlediğim turunç reçelini arasına koydum. Üzerine bir pancake kapattıktan sonra reçelin şerbetinden 1 tatlı kaşığı dökerek servis yaptım.
Siz dilediğiniz iç malzeme ile hazırlayabilirsiniz pancake lerinizi :) Servis önerim tüm pancake leri kızarttıktan sonra ,hepsini kızarttığınız tavaya alığ kapağını kapatarak soğutmadan servis yapmanız.

Afiyet olsun...




3 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim pancake'i uzun zamandir yememistim hatirlattigin icin tesekkurler. Burada pancake uzerine "maple Syrup" dokuluyor. Orada varmi? Akcaagac denilen bir agac'in surup'unu cikartiyorlar ve sabahlari pancake uzerine dokuluyor cok lezzetli oluyor..

nilay dedi ki...

Sevgili Hale :)
teşekkür ederim...Yurtdışında yaşayan arkadaşların tariflerinde sık sık görüyorum bu 'maple syrup' dediğiniz malzemeyi. Sanırım kendine has aroması olan tatlı bir şırıp bu. Ancak Türkiye'de hiç görmedim...Eminim güzel oluyordur :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay
benim gonca bayılır buna, bir türlü yapamadım garibime..Tarif için çok teşekkürler
Bu arada gorusmeyeli neler yapmışsın neler
hepsi çok güzel görünüyor. Tatilden döndüm, enerjimi topladım, artık mutfaga girme vakti:)