Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

06 Ocak 2007

KURU BİBERLİ OT KAVURMASI


Bir İzmir'li olarak ot kavurmasını et yemeğine değişmem... Televizyonda yayınlanan Lezzet Avcısı programında Ege'nin bir köyünde yapılırken izlemiştim bu tarifi. Bizde ot kavurması yaparız sık sık ,ancak içine kurutulmuş biber katarak ilk kez denedim. Tadına doyamadım desem yalan olmaz :) Sizde dilediğiniz ,bulabildiğiniz otlarla bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Ana malzemeler olan; zeytinyağı ,tazesoğan ve kurubiber üçlüsü değişmemek şartıyla tabiii...

Malzemeler :

Yarım demet ıspanak
1 demet gelincik otu
1 demet ebegümeci
Yarım demet ısırgan otu
5 adet taze soğan
1 kap kurubiber
1 fincan zeytinyağı
karabiber
tuz

Yapılışı :
Otları yıkayıp doğruyoruz. Kurutulmuş biberleri kaynar suda 4-5 dakika ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Zeytinyağını tencereye koyup doğradığımız taze soğanları yağda biraz çeviriyoruz.Ardından suyunu süzdüğümüz kurubiberleri ekliyoruz. 1-2 dakika kavurup doğranmış otları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de kattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...



7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nilaycim

Iste bu tam bir Egeli yemegi olmus. BEn de severim otlu seyleri ama her zaman psirmeye olmuyor. Hele burada hic. Bu kurutulmus biberi ve onceki tarifteki kurutulmus domatesleri sen mi hazirliyorsun yazdan bir yerden mi aliyorsun. Ellerine saglik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ot toplamanin tam zamani.. birde zeytin agaclarindan dokulen taze zeytinle taze ekmek yemesini cok ozledim..

nilay dedi ki...

Nükhet'çim ;
kuru biberleri yaz sonu pazardan alıp balkonda güneşte kurutuyoruz. Kurutulmuş domatesleri ,geniş alana serilerek kurutulması gerektiğinden ,evde kurutma imkanı olmuyor maalesef. Baharatçılardan kurutulmuş olarak alıyorum. Yıkadıktan sonra kavanoza koyup ,üzerine zeytinyağı döküyorum. 2-3 günde yenilebilecek kıvama geliyor.Teşekkür ederim canım :)

sevgili Hale ;
dediğin gibi...şu ara ot çok bol.Ama şehir hayatında toplayacak yer kalmadı maalesef. Ama otun bol olduğu zamanlar en azından pazardan daha ucuza alabilme imkanı oluyor değil mi :)


sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Nilay bu yemekten bir tabak yiyebilmek için bütün servetimi verebilirim:) İstanbul'da bu otları taze olarak nereden bulabilirim:((( Biberlerin görüntüsü daha da bir iştah açıcı olmuş. Parlaklık beni deli edecek:)

nilay dedi ki...

Pınar'cım :)
pazarlarda bulabilirsin bence...ama çalışırken pazara gidebilmek çok zor olur sanırım İstanbul'da...aynılarını bulman da şart değil ki...pazı vardır muhakkak en azından...bu otların çoğu büyük alışveriş merkezlerinde marketlerde bile var artık...organik ürünler bölümlerine bakarsan arapsaçı gibi otlar da var orada...Kuru biber de baharatçılarda bulunuyor rahatlıkla...Biber muhakkak olmalı içinde ,nefis oluyor...Umarım bulabilirsin :) Hiç bulamadın ,adresini yaz ,ben sana yollarım buradan arkadaşım ;)

sevgiler

aslı dedi ki...

aman allahım kuru biberli ot kavurması hiç değişilirmi ne ete,ne pasta börek.. allahım iyiki egeliyim diyorum...ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

iyi ki egeliyim demekten başka bir şey söleyemiyorum