Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

26 Mart 2007

KAYISILI KURABİYE


Geçenlerde çekmecelerimi yerleştirirken öğrencilik yıllarımda elime geçmiş olan ,yıllar önce bir gıda firmasının vermiş olduğu tarif kitabını buldum. Kitaba göz atınca gerçekten çok sevindim. Çünkü içinde uygulayabileceğim harika tarifler olduğunu farkettim. İşte ilk uygulamam... Bu ölçülerle iki fırın tepsisi leziz mi leziz kurabiyeler oluyor.

Malzemeler :
200 gr. kuru kayısı ( 30 adet )
2 su bardağı un
2 yumurta
160 gr. tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı fındık kırığı


Yapılışı :
Kuru kayısıları küçük küpler şeklinde kesiyoruz. Fındıkları iri dövüyoruz. Bir kapta un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ,şeker ve tereyağını mikserle çırptıktan sonra vanilyayı ilave ediyoruz. Elediğimiz un ve kabartma tozu karışımını ekledikten sonra biraz daha karıştırıp kayısı ve fındıkları da katarak kaşıkla karıştırıyoruz. Yumuşak ,yapışkan bir hamur kıvamı elde ediyoruz. Hamurdan birer yemek kaşığı alarak yağlanmış fırın tepsisine şekil vermeden diziyoruz. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirerek fırından çıkarıp servis yapıyoruz.
.
.
Afiyet olsun...

9 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nilay'cim,
Kurabiyeler tek kelimeyle nefis gorunuyorlar. Eminim mis gibi de kayisi kokuyorlardir,
Iyi haftalar ve sevgiler

NiNo dedi ki...

canim oncelikle ziyaretin icin tesekkurler ve kayisili kurabiyelerin enfes gorunuyor ellerine saglik. O seker veya simlerden www.pastamalzemeleri.com dan aldim ben eve kargo ile gonderiyorlar ve cok yardimci oluyorlar sadece uye olman yeterli evine kadar geliyor malzemeler bende o sekilde aldim tavsiye ederim canim sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim cok guzel gorunuyorlar bende dolapda duran kuru kayisilari kullandim kurabiye yaptim fakat daha var kalanlarida senin tarife saklayim :)

Sevgiler canim..

Adsız dedi ki...

Merhaba Nihan'cım,
bazen ufak bir süpriz bizi mutlu etmeye yetiyor değil mi? Hani cebine para sıkıştırırsın sonra unutursun aradan zaman geçer parayı bulursun ve piyango çıkmış gibi sevinirsin.:))
Tarif kitabınla tekrar buluşmana sevindim. Böylelikle bize nefis kayısılı kurabiye yapmışsın.
Eline sağlık canım
sevgilerle

munevver dedi ki...

Sevgili Nilay,kuru kayısı olunca içinde 2-3 tane yesek bir şey olmaz değil mi?Mübarek,bir tane yetmez.Ne güzel olmuştur kim bilir?Eline sağlık.
Sevgiyle,Nane Limon

Adsız dedi ki...

Nilaycığım merhaba, ellerine sağlık, geçenlerde kayısı yerken neden bununla bir kurabiye yapmıyorum diye düşünmüştüm, burada kurabiyeyi görünce çok sevindim senin tarifinle uygulayacağım.

*Ra dedi ki...

Nilay, çok cici görünüyor ama. Evde kurabiye olunca çok mutlu oluyorum. İşe gelirken, atıyorum çantaya bir kaç tane yiyorum burada. Hoş bu aralar zayıflama derdindeyim. Ama nasıl iştahim açık bilsen. Bloglar arasında gezinip gezinip yutkunuyorum. Bundan yapmalıyım, aa bundan daa... diye akşamı ediyorum. Evde de kendimi zor tutuyorum tabi.
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

Nilay ne güzel şeyler yapıyorsun.Ne zaman gelelim size bir davet beklerim artık.Komşu sayılır şurda.Senin kedişinde vardı değil mi?Olmazsa tanıştıralım benim oğlanla:))Ama bu kayılı kurabiyelerden de isterim.

Adsız dedi ki...

süper birşey yaaaa